Guvernul a sesizat CCR cu privire la salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice

371, care prevede majorarea salariului cu 10% pentru personalul din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii, aflate in subordinea, sub autoritatea, in coordonarea Guvernului, ministerelor si a celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, precum si din cele aflate in coordonarea prim-ministrului si cele aflate sub controlul Parlamentului, in cazul in care, fie sunt structuri nou infiintate, fie contractul colectiv de munca a expirat.

acum 49 luni (11 Jul 2016)

Astfel, Guvernul a solicitat CCR exercitarea controlului de constitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru completarea Legii-cadru nr.284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, precum si stabilirea unor masuri fiscal-bugetare, avand obiectii asupra unor articole ce au fost introduse in actul normativ si adoptate in Plenul Camerei Deputatilor, informeaza Guvernul, intr-un comunicat de presa remis redactiei.

Potrivit sursei citate, unul dintre articolele in cazul Art.191, care prevede acordarea unui spor de 15% personalului care are titlu stiintific de doctor, daca isi desfasoara activitatea in domeniul pentru care a obtinut titlul stiintific respectiv, exista riscul "interpretarii confuze si discretionare a legislatiei, cu consecinta aplicarii subiective a acesteia, de catre angajator". 371, care prevede majorarea salariului cu 10% pentru personalul din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii, aflate in subordinea, sub autoritatea, in coordonarea Guvernului, ministerelor si a celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, precum si din cele aflate in coordonarea prim-ministrului si cele aflate sub controlul Parlamentului, in cazul in care, fie sunt structuri nou infiintate, fie contractul colectiv de munca a expirat. "Acordarea acestei majorari numai personalului mentionat de norma constituie o masura cu caracter discriminatoriu fata de celelalte categorii de personal", mai precizeaza sursa citata. Mai mult decat atat, acest lucru ar crea premisele unui dezechilibru bugetar si, posibil, depasirea tintei de deficit (2,95% din PIB, dupa metodologia ESA), cu consecinta incalcarii Tratatului de la Maastricht". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro