Guvernul a lansat o noua schema de ajutor de stat. Dancila: Vrem sa atragem investitii de peste un miliard de euro

Guvernul a lansat o noua schema de ajutor de stat. Dancila: Vrem sa atragem investitii de peste un miliard de euro

"Ne dorim un parteneriat strategic real cu marile companii ce vor sa investeasca in Romania si din acest motiv ma aflu astazi aici alaturi de ministrul pentru Mediul de Afaceri la lansarea noi scheme de ajutor de stat.

acum 13 luni (16 May 2018)

"Ne dorim un parteneriat strategic real cu marile companii ce vor sa investeasca in Romania si din acest motiv ma aflu astazi aici alaturi de ministrul pentru Mediul de Afaceri la lansarea noi scheme de ajutor de stat. Dorim sa asiguram o dinamica pozitiva a economiei si astazi anuntam ca in scurt timp se va deschide schema de ajutor de stat pentru investitiile private mai mari de 10 milioane de euro, investitii in deschiderea sau extinderea capacitatilor de productie", a declarat premierul Viorica Dancila.

Ea a spus de asemenea ca "tinta finala este sa atragem investitii de peste un miliard de euro", precizand ca schema de ajutor de stat lansata astazi este doar o parte a pachetului de stimulare a investitiilor din Romania. Va fi un corp de manageri specializati pe sectoarele strategice din punct de vedere economic pentru Romania in vederea atragerii de investitii. Suntem constienti ca incurajarea marilor proiecte de investitii va conduce la cresterea exporturilor cu valoare adaugata, cresterea gradului de integrare locala a proceselor de productie, mai multe contracte si locuri de munca pentru IMM-uri si reducerea importurilor", a mai spus Dancila. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro