Guvernul a finalizat dosarul de candidatura pentru relocarea Agentiei Europene pentru Medicamente la Bucuresti

Guvernul a finalizat dosarul de candidatura pentru relocarea Agentiei Europene pentru Medicamente la Bucuresti

In acest context, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, si presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, Nicolae Fotin, vor face luni, 24 iulie, o vizita la sediul Agentiei Europene pentru Medicamente de la Londra.

acum 32 luni (20 Jul 2017)

"Relocarea la Bucuresti a Agentiei Europene pentru Medicamente reprezinta o oportunitate importanta pe care Romania ar putea sa o valorifice. Atragerea unui sediu de agentie a Uniunii Europene ar contribui la cresterea rolului si vizibilitatii Romaniei ca stat membru. Vreau sa evidentiez efortul sustinut depus de catre toti colegii care au lucrat pe acest dosar", a declarat premierul Mihai Tudose, potrivit unui comunicat de presa al Executivului.

Pregatirea candidaturii a fost realizata de un grup de lucru interinstitutional, din care fac parte Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Afacerilor Externe.

In acest context, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, si presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, Nicolae Fotin, vor face luni, 24 iulie, o vizita la sediul Agentiei Europene pentru Medicamente de la Londra. Decizia ar urma sa fie formulata in baza unor runde succesive de vot secret, fiecare stat membru avand un numar egal de voturi. Statul membru care va fi selectat pentru gazduirea sediului Agentiei Europene pentru Medicamente nu va mai putea candida pentru relocarea Autoritatii Bancare Europene.

"Romania detine o expertiza consistenta in domeniul medical, aflandu-se in partea superioara in ceea ce priveste numarul de absolventi de scoala medicala, iar, incepand din 2007, 14.000 de romani specializati in medicina si farmacie lucreaza in tarile Uniunii Europene", precizeaza Guvernul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro