Guvernul a APROBAT prima rectificare bugetara pe anul in curs

UPDATE: Guvernul a aprobat marți prima rectificare bugetară pe anul in curs, in forma propusă de Ministerul de Finanțe, a precizat purtătorul de cuvant al Executivului, Corneliu Calotă, potrivit Agerpres. ------- Guvernul va aproba in ședința de marți prima rectificare bugetară pe anul in curs, prin două ordonanțe care vizează bugetul de stat pe anul 2015 și, respectiv, bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2015, informează Biroul de presă al Executivului, potrivit Agerpres.

acum 98 luni (28 Jul 2015)

UPDATE: Guvernul a aprobat marți prima rectificare bugetară pe anul in curs, in forma propusă de Ministerul de Finanțe, a precizat purtătorul de cuvant al Executivului, Corneliu Calotă, potrivit Agerpres. S-au adăugat două alineate, respectiv la articolul 25, de către MApN, prin care se autorizează Ministerul Apărării să utilizeze o sumă de bani pentru activități specifice, iar la articolul 5 MAE a adăugat un alt alineat", a precizat purtătorul de cuvant al Guvernului.

-----

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat, la inceputul ședinței de Guvern, că este o rectificare pozitivă, și că, de fapt, rectificarea bugetară de acum reprezintă reveniri la e au tăiat "alții" in 2010/2011.

-------

Guvernul va aproba in ședința de marți prima rectificare bugetară pe anul in curs, prin două ordonanțe care vizează bugetul de stat pe anul 2015 și, respectiv, bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2015, informează Biroul de presă al Executivului, potrivit Agerpres.

Guvernul ia in calcul o creștere economică de 3,3% anul acesta, in creștere de la 2,5%, cat se estima la elaborarea bugetului de stat pe anul 2015, potrivit proiectului de rectificare bugetară postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Citește și: Dragnea: Am văzut o nervozitate că premierul prezintă in BPN rectificarea bugetară

In aceste condiții, se propune majorarea atat a veniturilor, cat și a cheltuielilor bugetului general consolidat, pe sold, cu suma de 4,46 miliarde de lei, astfel incat deficitul bugetului general consolidat să se mențină nemodificat ca valoare nominală, respectiv 13,004 miliarde de lei.

Finanțele, Munca și Internele sunt printre ministerele caștigătoare la rectificarea bugetară, in timp ce Transporturile și Sănătatea se vor vedea cu bugetele diminuate, reiese din proiectul de ordonanță privind rectificarea bugetară publicat pe site-ul Minist... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro