Guvernul a alocat primariilor si consiliilor judetene 296,656 milioane lei pentru plata datoriilor

Guvernul a alocat primariilor si consiliilor judetene 296,656 milioane lei pentru plata datoriilor

Guvernul mai precizeaza ca, potrivit evidentei Ministerului Finantelor Publice, situatia platilor restante mai mari de 90 de zile inregistrate la nivelul bugetului general al unitatilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale la data de 30 noiembrie 2015, in 39 de judete si la nivelul municipiului Bucuresti, este de 266,7 milioane de lei.

acum 101 luni (23 Dec 2015)

"Guvernul sprijina administratiile locale din aproape toate judetele si din municipiul Bucuresti sa isi plateasca datoriile mai mari de 90 de zile (arieratele) si obligatiile ce decurg din unele sentinte judecatoresti, sau sa acopere unele cheltuielile curente si specifice sezonului rece. In acest sens, Guvernul a aprobat astazi, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, o Hotarare prin care se aloca suma de 296,656 milioane de lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului mai multor municipii, orase, comune sau consilii judetene. Este vorba despre unitati administrativ-teritoriale care se confrunta cu situatii de blocaj financiar, intrucat nu dispun de resursele pentru plata sentintelor judecatoresti sau pentru asigurarea cheltuielilor curente", se arata intr-un cominucat de presa al Executivului.

De asemenea, potrivit sursei citate, suma de 21,145 milioane de lei va merge catre 17 comunitati care au fost obligate la plata unor sentinte stabilite prin hotarari judecatoresti (de exemplu, drepturi de natura salariala pentru personal din sanatate, datorii neachitate unor firme care au executat lucrari pentru administratii locale).

Suma de 3,275 milioane de lei va merge catre patru comune, pentru finantarea unor cheltuieli curente si de capital, iar suma de 2,256 milioane de lei a fost alocata pentru finantarea activitatii pe doua luni a 18 camine pentru persoane varstnice, aflate sub autoritatea unor consilii judetene.

Guvernul mai precizeaza ca, potrivit evidentei Ministerului Finantelor Publice, situatia platilor restante mai mari de 90 de zile inregistrate la nivelul bugetului general al unitatilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale la data de 30 noiembrie 2015, in 39 de judete si la nivelul municipiului Bucuresti, este de 266,7 milioane de lei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro