Guvernatorul Deltei Dunarii a fost demis de premier, dupa ce i-a criticat pe Grindeanu si Dragnea pentru partida de pescuit. "E un temei politic"

Decizia de revocare a lui Grigore Baboianu a fost semnata luni de premierul Sorin Grindeanu si publicata in aceeasi zi in Monitorul Oficial. In replica, Liviu Dragnea a declarat atunci ca guvernatorul Deltei Dunarii, Grigore Baboianu "vorbeste ca sa se afle in treaba", presedintele PSD intrebandu-se daca motivele nervozitatii lui Barboianu nu ar fi legate de faptul ca "l-a pacalit cineva ca va fi schimbat".

acum 39 luni (25 Apr 2017)

Decizia de revocare a lui Grigore Baboianu a fost semnata luni de premierul Sorin Grindeanu si publicata in aceeasi zi in Monitorul Oficial.

In acelasi timp, premierul a semnat si o decizie prin care l-a numit pe Malin-Matei Musetescu in postul de guvernator al Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii".

Contactat de reporterii Digi24, fostul guvernator spune ca a aflat de revocare in aceasta dimineata, de la un coleg. Nu sunt angajat politic si ca atare guvernarea isi face datoria sa numeasca oameni din coalitia de guvernare. M-am legat de domnul premier si de asta, astea sunt hotarari politice", a mai spus el.

In urma cu doua saptamani, Baboianu i-a criticat pe premierul Sorin Grindeanu si pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru faptul ca, in loc sa promoveze pescuitul sportiv, s-au laudat cu zecile de stiuci capturate in Delta. Dar, cu siguranta, la urmatoarea descindere, un alt guvernator va putea sa arate un astfel de exemplu din partea...", a spus guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu, la Europa FM.

Intrebat de ce vorbeste despre un alt guvernator, Baboianu a raspuns: "Pai daca dau astfel de exemple...". Guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a refuzat sa spuna unde anume au facut premierul Sorin Grindeanu si liderul PSD capturile de stiuci.

In replica, Liviu Dragnea a declarat atunci ca guvernatorul Deltei Dunarii, Grigore Baboianu "vorbeste ca sa se afle in treaba", presedintele PSD intrebandu-se daca motivele nervozitatii lui Barboianu nu ar fi legate de faptul ca "l-a pacalit cineva ca va fi schimbat".

La sfarsitul lunii martie, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris pe Facebook ca l-a invatat pe premierul Sorin Grindeanu sa pescuiasca, prim-ministrul prinzand noua stiuci, ceea ce este "foarte bine pentru un incepator" care nu a pus niciodata mana pe lan... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro