Guvern: Cardul de sanatate, operational de la 1 februarie
Cardurile nationale de sanatate vor fi operationale de la 1 februarie si pot fi distribuite si prin alte mijloace decat posta, cum ar fi prin intermediul medicilor de familie, a decis Guvernul printr-o ordonanta aprobata in sedinta de miercuri. Cardul de sanatate, operational de la 1 februarie Pentru o perioada de trei luni, respectiv intre 1 februarie si 30 aprilie, cardul de sanatate va putea fi utilizat in paralel cu sistemul actual, urmand ca incepand cu 1 mai utilizarea acestui document in sistemul de asigurari sociale de sanatate sa devina unicul instrument de validare a serviciilor medicale.
Cardurile nationale de sanatate vor fi operationale de la 1 februarie si pot fi distribuite si prin alte mijloace decat posta, cum ar fi prin intermediul medicilor de familie, a decis Guvernul printr-o ordonanta aprobata in sedinta de miercuri.
Ordonanta a modificat Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii prin introducerea unor noi reguli pentru sistemul de management al calitatii serviciilor medicale
"Potrivit actului normativ, cardurile nationale de asigurari sociale de sanatate, care se distribuie prin serviciile postale, vor putea fi distribuite si prin intermediul altor mijloace (de exemplu, medicii de familie)", arata Guvernul printr-un comunicat de presa.
Spitalele vor fi acreditate de Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate
Executivul a decis, totodata, infiintarea Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate, prin reorganizarea Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor (CONAS).
Acreditarea este procesul prin care se valideaza faptul ca serviciile medicale oferite de o unitate sanitara sunt conforme cu standardele adoptate de Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate, proces in urma caruia unitatile sanitare sunt clasificate pe categorii de acreditare.
Cardul de sanatate, operational de la 1 februarie
Pentru o perioada de trei luni, respectiv intre 1 februarie si 30 aprilie, cardul de sanatate va putea fi utilizat in paralel cu sistemul actual, urmand ca incepand cu 1 mai utilizarea acestui document in sistemul de asigurari sociale de sanatate sa devina unicul instrument de validare a serviciilor medicale.
Persoanele care refuza cardul de sanatate, pe motive religioase sau de constiinta, vor depune o declaratie pe proprie raspundere, la casa de asigurari la care sunt luate in evidenta si vor face dovada calitatii de asigurat pe baza adeverintei de asigurat.
Adeverinta de asigurat are o valabilitate de trei ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro