GUTUILE. Sapte BENEFICII ale gutuilor asupra sanatatii

GUTUILE. Sapte BENEFICII ale gutuilor asupra sanatatii

Din acest punct de vedere, consumul unei jumatati de fruct proaspat pe zi, de preferat in asociere cu miere de albine, reprezinta un adjuvant excelent pentru perioada convelescentei.

acum 104 luni (29 Sep 2014)

Legenda spune ca Afrodita a venit in Elada adusa de spuma marii, avand un cos plin cu gutui. De acolo traditia vechilor greci de a oferi in dar la nunta gutui, unele dintre cele mai gustoase si parfumate fructe ale toamnei. Intaresc sistemul imunitar si trateaza anemia, gratie complexului biochimic bogat, compus din pectine, tanin, vitaminele A, B 1, B2, B 6, C, E PP, fier, calciu, sodiu, potasiu, magneziu si fosfor. Din acest punct de vedere, consumul unei jumatati de fruct proaspat pe zi, de preferat in asociere cu miere de albine, reprezinta un adjuvant excelent pentru perioada convelescentei. In acest scop, se spala bine 2-3 gutui (pentru indepartarea pufului de pe coaja), se taie marunt si se mananca in 2-3 doze. Cand boala e insotita de varsaturi, se administeaza piureul de la 2 gutui fierte, curatate, in prealabil, de coaja si seminte. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro