Gutuile, fructele toamnei, aur curat pentru sanatate

Gutuile, fructele toamnei, aur curat pentru sanatate

Susbtantele pectice din gutui ajuta la reducerea colesterolului, iar in articolele de specialitate persoanelor astenice, cardiacilor sau celor care sufera de probleme respiratorii le este recomandat zilnic, inainte de masa, timp de 30 de zile, un pahar de suc obtinut prin metode naturale din aceste fructe.

acum 76 luni (3 Oct 2016)

Taninul si pectinele sunt principiile bioctive care fac din gutui veritabile medicamente naturale care intretin sanatatea mucoasei digestive, in timp ce concentratia mare de potasiu din aceste fructe ajuta la mentinerea sub control a presiunii vasculare.

Gutuile intaresc sistemul imunitar si trateaza anemia, gratie complexului biochimic bogat, compus, pe langa pectine si tanin, din vitaminele A, B 1, B2, B 6, C, E PP, fier, calciu, sodiu, potasiu, magneziu si fosfor.

Mancate dimineata, pe stomacul gol, aceste fructe intaresc gingiile si ajuta la remineralizarea dintilor, ajutand totodata la eliminarea toxinelor din organism si la combaterea oboselii.

Susbtantele pectice din gutui ajuta la reducerea colesterolului, iar in articolele de specialitate persoanelor astenice, cardiacilor sau celor care sufera de probleme respiratorii le este recomandat zilnic, inainte de masa, timp de 30 de zile, un pahar de suc obtinut prin metode naturale din aceste fructe. Pentru combaterea starilor depresive, specialistii recomanda ca, dupa fiecare masa, sa se ia cate o lingura de dulceata de gutui Si obiceiul bunicilor de a tine gutui in casa pare sa nu fi fost deloc lipsit de sens. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro