Gutui coapte cu nuci si stafide, pentru o toamna mai aromata

Gutui coapte cu nuci si stafide, pentru o toamna mai aromata

Ingrediente: 4 gutui mari 120 grame de stafide 120 grame miez de nuca 3 linguri miere 4 linguri margarina sau ulei vegetal Se pun stafidele la inmuiat in putina apa calda, cat sa le acopere.

acum 43 luni (2 Nov 2016)

Daca vrei sa iti surprinzi musafirii cu un desert zemos, aromat, usor de facut si extrem de gustos, ai gasit reteta.

Ingrediente:

4 gutui mari

120 grame de stafide

120 grame miez de nuca

3 linguri miere

4 linguri margarina sau ulei vegetal

Se pun stafidele la inmuiat in putina apa calda, cat sa le acopere.

Se iau gutuile, se spala, se taie un capac in partea superioara, la codita si, cu un cutitas ascutit, se elimina samburii si miezul tare, scrie mancare.ro.

Dupa ce stafidele s-au inmuiat, se amesteca impreuna cu nucile, mierea de albine si margarina, pana se omogenizeaza. Se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la copt, aproximativ 30 de minute.

Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca putin si se pot servi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro