Gusa despre cazul Iohannis: Nu vreau sa cred ca putem vota, cu aceasta problema neelucidata

Gusa despre cazul Iohannis: Nu vreau sa cred ca putem vota, cu aceasta problema neelucidata

Nu am aceste date, deocamdata, si atunci pot sa intru in al doilea fel de rationament, cel pe care il putem considera emotional, intr-un fel, sa crestem tensiunea legata de candidatul Iohannis, sa ne gandim ca ar putea sa fie incert, ca ar putea sa fie incompatibil, sa ne gandim ca ar fi un scenariu la mijloc. Consultantul politic a declarat ca spera "ca acest termen sa fie programat inaintea turului intai, in asa fel incat sa vedem daca cel care are, astazi, sansa a doua, conform sondajelor, dar nu neaparat sansa a doua, conform sondajelor din al doilea tur, sa poata sa vina sa se prezinte in fata electoraului cu capitalul sau", fiind varianta care ar atesta ca "Romania nu a derapat total".

acum 86 luni (30 Sep 2014)

"Intr-un stat granita, frontiera NATO, Uniunea Europeana, ar trebui ca aceste lucruri sa fie lamurite in timpul campaniei, inaintea campaniei, in asa fel incat toti cei care se vor prezenta pe doi, respectiv 16 noiembrie, sa fie valizi, din punct de vedere juridic. Pentru unii, sigur, este o tristete confirmata de rationamentele de pana acum, ma inscriu si eu aici, dar totusi, nu as vrea sa cred ca am putea intra la vot, fie in primul tur, fie in al doilea tur, cu aceasta problema neelucidata, pentru ca obligatia Inaltei Curti este ca, daca a luat cazul, si a admis termenul, sa il judece, in asa fel incat, din respect pentru poporul roman si pentru democratia noastra, granita si frontiera NATO, respectiv Uniunea Europeana, sa fie, intr-un fel, demna de respect. Nu am aceste date, deocamdata, si atunci pot sa intru in al doilea fel de rationament, cel pe care il putem considera emotional, intr-un fel, sa crestem tensiunea legata de candidatul Iohannis, sa ne gandim ca ar putea sa fie incert, ca ar putea sa fie incompatibil, sa ne gandim ca ar fi un scenariu la mijloc.

Consultantul politic a declarat ca spera "ca acest termen sa fie programat inaintea turului intai, in asa fel incat sa vedem daca cel care are, astazi, sansa a doua, conform sondajelor, dar nu neaparat sansa a doua, conform sondajelor din al doilea tur, sa poata sa vina sa se prezinte in fata electoraului cu capitalul sau", fiind varianta care ar atesta ca "Romania nu a derapat total".

"Daca termenul va fi dupa turul al doilea, un potential presedinte Klaus Iohannis neconfirmat de catre Curtea Constitutionala, deci nebeneficiar de imunitatea prezidentiala, vom fi intr-o perioada de cateva saptamani, in care domnul Basescu, in calitatea sa de presedinte in functie, ar putea sa decida diverse lucruri, si ar putea inclusiv, daca verdictul va fi negativ, in ceea ce il priveste pe Iohannis, sa-si continue mandatul, si dupa aceea sa vedem ce ar decide Curtea Constitutionala, legat de alte... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro