Gulasul de peste, un alt fel de mancare traditionala. Secretele si istoria unei retete care nu da gres

Gulasul de peste, un alt fel de mancare traditionala. Secretele si istoria unei retete care nu da gres

Adaugam un pahar de 150 de mililitri de vin alb, punem si bucatile de peste si lasam preparatul sa fiarba la foc moderat intre sapte si zece minute, in functie si de cat de tare am prajit anterior pestele. Nu se adauga niciun fel de alt condiment si nici alte legume, gen cartofi sau morcovi, pentru ca adevaratul gust al gulasului se va simti cand nu este prea puternic condimentat si se serveste rece, alaturi de o paine de casa calda si un pahar de vin demidulce.

acum 79 luni (18 Nov 2017)

Gulasul este un preparat traditional unguresc, pregatit si consumat insa de multa vreme si de romani.

"Gulasul este ceva intre ciorba si un preparat de baza, adica o mancare cu sos, dar putin mai consistent. Se poate manca deci atat cu lingura, cat si cu furculita, in functie de cantitatea de sos care se pune in preparat", explica Nichi Maracine, maestru de arta culinara.

-Ardei iute-doua bucati:

-Ulei de floarea soarelui-200 de mililitri;

Cum se prepara celebrul sos de gulas

Vom incepe prin a portiona pestele in bucati relativ mari pentru a nu se sfarama, peste care dam un praf de sare si trecem apoi la curatat legumele.

"In uleiul in care am prajit pestele vom pune ceapa si usturoiul, ambele tocate, adaugand apoi chimenul, ardeiul iute si un praf de sare. Sotam ingredientele la foc potrivit, iar cand legumele incep sa se inmoaie, punem si ardeiul gras si faina, maxim 50 de grame, si amestecam permanent pentru a nu se forma cocoloase, realizand astfel celebrul sos de gulas", detaliaza maestrul Nichi Maracine.

La final, vom pune si rosiile taiate in bucati mari, dar si aproape un litru de apa, in functie de cat de zemos dorim sa iasa gulasul. Daca au mai ramas oase de la peste in sos, este bine ca acestea sa fie scoase din motive evidente, sosul de gulasul trebuind sa aiba consistenta unei paste.

Adaugam un pahar de 150 de mililitri de vin alb, punem si bucatile de peste si lasam preparatul sa fiarba la foc moderat intre sapte si zece minute, in functie si de cat de tare am prajit anterior pestele.

Nu se adauga niciun fel de alt condiment si nici alte legume, gen cartofi sau morcovi, pentru ca adevaratul gust al gulasului se va simti cand nu este prea puternic condimentat si se serveste rece, alaturi de o paine de casa calda si un pahar de vin demidulce. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro