GSP va fora doua sonde in sectorul romanesc al Marii Negre, pentru Black Sea Oil&Gas

Black Sea Oil & Gas SRL (BSOG) impreuna cu partenerii sai de concesiune anunta atribuirea unui contract de foraj pentru saparea a doua sonde de explorare offshore, situate in perimetrul XV Midia din sectorul romanesc al Marii Negre, furnizorului local de servicii de foraj marin GSP Offshore SRL (GSP). "Titularii perimetrului XV Midia, Zona de Apa de Mica Adancime, vizeaza prospecte care nu doar consolideaza portofoliul de resurse al titularilor, dar, mai important, ar putea alimenta Proiectul de Dezvoltare Gaze Midia, care actualmente consta in descoperirile Ana si Doina, aflat in faza de obtinere a aprobarii pentru dezvoltare", a declarat Mark Beacom, CEO BSOG, citat in comunicat.

acum 34 luni (11 Apr 2017)

Black Sea Oil & Gas SRL (BSOG) impreuna cu partenerii sai de concesiune anunta atribuirea unui contract de foraj pentru saparea a doua sonde de explorare offshore, situate in perimetrul XV Midia din sectorul romanesc al Marii Negre, furnizorului local de servicii de foraj marin GSP Offshore SRL (GSP).

BSOG a contractat platforma de foraj de tip cantilever "GSP Uranus" pentru forajul a doua sonde de explorare in ape cu adancimea de pana la 100 de metri, programat sa inceapa in trimestrul al patrulea din acest an, potrivit unui comunicat al companiei. Serviciile auxiliare precum cele de transport aerian, logistica si nave de servicii offshore care vor sustine operatiunile de foraj au fost contractate tot de la GSP.

"Titularii perimetrului XV Midia, Zona de Apa de Mica Adancime, vizeaza prospecte care nu doar consolideaza portofoliul de resurse al titularilor, dar, mai important, ar putea alimenta Proiectul de Dezvoltare Gaze Midia, care actualmente consta in descoperirile Ana si Doina, aflat in faza de obtinere a aprobarii pentru dezvoltare", a declarat Mark Beacom, CEO BSOG, citat in comunicat.

Statie de tratare a gazelor in comuna Corbu

Black Sea Oil & Gas SRL este in curs de obtinere a tuturor aprobarilor necesare pentru realizarea Proiectului de Dezvoltare Gaze Midia. Aceste aprobari includ autorizatiile din partea ANRE si ANRM, acordul de mediu si autorizatia de construire, autorizatiile din partea autoritatilor locale si nationale, aprobarea Transgaz, precum si aprobarea actionarilor si partenerilor. Odata obtinute aceste aprobari, vor fi necesari doi ani pentru construirea platformei offshore, saparea sondelor de dezvoltare, montarea conductelor offshore si onshore si construirea statiei de tratare a gazelor", se mai arata in comunicat.

Potrivit unui anunt al companiei, Black Sea Oil&Gas vrea sa construiasca o statie de tratare a gazelor - proiectul de dezvoltare gaze naturale Midia, in comuna Corbu, sat Corbu d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro