Grupul Renault - Nissan vrea sa angajeze specialisti din Silicon Valley

In Romania, grupul Renault, care deţine fabrica Dacia de la Mioveni, are centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie (RTR), singurul centru de inginerie auto din Europa de Est şi cel mai mare centru de inginerie al Renault din afara Franţei, cu peste 2.400 de ingineri.

acum 84 luni (1 Jun 2016)

Grupul Renault-Nissan va angaja luna aceasta cel puţin 300 de specialişti IT, alăturandu-se altor nume mari din industria auto care incearcă să atragă talente din Silicon Valley, transmite Bloomberg citată de Agerpres. Noii specialişti se vor alătura unei echipe care este condusă de Ogi Redzic, un fost director de la HERE, divizia de hărţi online a grupului Nokia, care a fost angajat in luna ianuarie pentru a conduce echipa de automobile conectate a Renault-Nissan.

"Suntem intr-o competiţie globală pentru talent", a precizat purtătorul de cuvant de la Renault-Nissan, Rachel Konrad.

Noua divizie va ajuta alianţa Renault-Nissan să işi atingă obiectivul de a introduce mai mult de 10 modele cu capacităţi de condus autonom pană in 2020. Echipa va fi impărţită intre centrele de cercetare dezvoltare de la Guyancourt, Franţa, şi Atsugi, Japonia. Săptămana trecută, constructorul de automobile de lux Porsche a anunţat că a creat o divizie digitală, in timp ce divizia de camioane a Volkswagen AG a decis să işi extindă divizia digitală iar Ford Motor Co. deţine o parte din acţiunile Lyft Inc., un competitor al Uber, iar in luna martie a preluat producătorul de software Cruise Automation Inc.

In Romania, grupul Renault, care deţine fabrica Dacia de la Mioveni, are centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie (RTR), singurul centru de inginerie auto din Europa de Est şi cel mai mare centru de inginerie al Renault din afara Franţei, cu peste 2.400 de ingineri. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro