Grupul Pro TV, cel mai profitabil pentru compania-mama CME: ce profit a generat in primul trimestru

Grupul Pro TV, cel mai profitabil pentru compania-mama CME: ce profit a generat in primul trimestru

Pro TV, rezultate financiare bune Astfel, CME a inregistrat in primul trimestru venituri de 38,9 milioane de euro in Romania, in crestere cu 20,3% fata de 32,3 milioane de euro in urma cu un an, in timp ce profitul operational a avansat cu peste 55%, rezultate care au avut o contributie importanta la rezultatele grupului, potrivit raportului financiar publicat miercuri de companie, arata News.ro.

acum 48 luni (26 Apr 2017)

Pro TV, rezultate financiare bune

Astfel, CME a inregistrat in primul trimestru venituri de 38,9 milioane de euro in Romania, in crestere cu 20,3% fata de 32,3 milioane de euro in urma cu un an, in timp ce profitul operational a avansat cu peste 55%, rezultate care au avut o contributie importanta la rezultatele grupului, potrivit raportului financiar publicat miercuri de companie, arata News.ro. Calculata in termeni comparabili (curs valutar constant), cresterea veniturilor CME pe piata romaneasca a fost de 25,1%

Grupul a obtinut in Romania un profit operational inainte de deducerea deprecierilor si amortizarilor (OIBDA) de 14,68 de milioane de euro, in crestere cu 55,2% fata de 9,46 milioane de euro in intervalul similar al anului trecut.

Operatiunile grupului din Cehia au inregistrat venituri mai mari decat cele din Romania, anume de 39,4 milioane de euro in perioada ianuarie - martie 2017. Totodata, in operatiunile de pe piata romaneasca sunt incluse si posturile din Republica Moldova, respectiv Pro TV Chisinau si Acasa in Moldova.

La nivel de grup, veniturile CME au crescut cu 4,7% (8,1 in termeni comparabili), la 35 de milioane de dolari, in timp ce profitul OIBDA a avansat cu 29,4% (35,2%), la 22,13 milioane de dolari.

CME este inregistrata in Bermude si listata la bursa NASDAQ din New York si la Bursa de Valori de la Praga. Grupul a fost infiintat de omul de afaceri american Ronald Lauder 1994. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro