Grupul eurofob al lui Nigel Farage din Parlamentul European a fost dizolvat

Grupul eurofob al lui Nigel Farage din Parlamentul European a fost dizolvat

Grupul EFDD a fost infiintat, dupa alegerile europene din mai, de catre o alianta intre cei 24 de alesi Ukip condusi de Farage si cei 17 alesi ai Miscarii Cinci Stele (M5S) a eurofobului Beppe Grillo, cu sprijinul disidentei FN Joelle Bergeron, a doi eurodeputati din cadrul Partidului Democratilor Suedezi, deputatei letone Iveta Grigule din Uniunea Taranilor, unei deputate din Partidul Ordine si Justitie din Lituania si unui deputat din cadrul Partidului Cetatenilor Liberi din Cehia.

acum 72 luni (16 Oct 2014)

"Eurodeputata letona Iveta Grigule a parasit EFDD, care nu mai are astfel reprezentanti provenind din sapte state membre si este, deci, declarat dizolvat astazi (joi)", a anuntat Jaume Duch, un purtator de cuvant al PE, intr-un mesaj postat pe Twitter.

Dizolvarea are loc cu o saptamana inainte de votul de investire a noii Comisii Europene (CE) conduse de catre Jean-Claude Juncker, si va fi foarte remarcata in cursul sesiunii plenare, deoarece Nigel Farage si aliatii sai vor fi nevoiti sa se aseze alaturi de alesii Frontului National (FN, extrema-dreapta) in bancile eurodeputatilor neinscrisi si sa imparta cu ei timpul luarilor de cuvant care le este rezervat, a subliniat o sursa parlamentara.

Un orator puternic, Farage s-a dovedit deosebit de critic fata de Juncker in cursul dezbaterii dinaintea votului de confirmare a nominalizarii acestuia la conducerea CE, in iulie. Grupul EFDD dispare dupa plecarea letone Iveta Grigule", a comentat pe contul de Twitter grupul Partidului Popular European (PPE, conservator) condus de catre germanul Manfred Weber.

Grupul EFDD a fost infiintat, dupa alegerile europene din mai, de catre o alianta intre cei 24 de alesi Ukip condusi de Farage si cei 17 alesi ai Miscarii Cinci Stele (M5S) a eurofobului Beppe Grillo, cu sprijinul disidentei FN Joelle Bergeron, a doi eurodeputati din cadrul Partidului Democratilor Suedezi, deputatei letone Iveta Grigule din Uniunea Taranilor, unei deputate din Partidul Ordine si Justitie din Lituania si unui deputat din cadrul Partidului Cetatenilor Liberi din Cehia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro