Grupul Bellingcat afirma ca a identificat sistemul BUK cu care a fost doborat avionul malaysian in estul Ucrainei

Grupul Bellingcat afirma ca a identificat sistemul BUK cu care a fost doborat avionul malaysian in estul Ucrainei

Datorita unor informatii obtinute din surse neconfidentiale, in special de pe retelele de socializare, expertii Bellingcat au reusit sa identifice nu doar instalatia din care a fost lansata racheta ce a doborat avionul de pasageri malaysian, ci si un numar de persoane implicate in acest incident, dupa cum sustin ei, conform portalului newsru.com. Comparand caracteristicile fiecareia dintre acestea, avariile carcasei, locul de amplasare a cablajelor externe, formele petelor de vopsea, de ulei si funingine, precum si fontul si distanta dintre cifre, expertii Bellingcat au reusit sa stabileasca exact numarul de cod al instalatiei BUK.

acum 49 luni (4 May 2016)

Potrivit raportului, echipamentul 332 apartinea in acel moment Brigazii ruse de rachete nr.

In fotografiile cu sistemul BUK, realizate inainte si dupa tragedia aviatica din estul Ucrainei, se vad doar prima si a treia cifra dintr-un numar de cod format din trei cifre (3 si 2), a doua cifra fiind stearsa.

Datorita unor informatii obtinute din surse neconfidentiale, in special de pe retelele de socializare, expertii Bellingcat au reusit sa identifice nu doar instalatia din care a fost lansata racheta ce a doborat avionul de pasageri malaysian, ci si un numar de persoane implicate in acest incident, dupa cum sustin ei, conform portalului newsru.com.

In timpul anchetei, echipa Bellingcat a descoperit si analizat zeci de fotografii cu sisteme BUK publicate de militari ai Brigazii de rachete nr.

Conform Bellingcat, cifrele de pe echipamentul BUK ar reprezenta de fapt numarul de cod al unitatii: prima indica subunitatea, a doua - bateria (din cadrul subunitatii) si, in fine, a treia cifra - numarul propriu-zis al instalatiei.

Bellingcat a descoperit in reteaua de socializare rusa VKontakte fotografii cu trei instalatii BUK al respectivei subunitati realizate intre anii 2009 si 2013.

Comparand caracteristicile fiecareia dintre acestea, avariile carcasei, locul de amplasare a cablajelor externe, formele petelor de vopsea, de ulei si funingine, precum si fontul si distanta dintre cifre, expertii Bellingcat au reusit sa stabileasca exact numarul de cod al instalatiei BUK.

Cifra lipsa, dupa cum se mentioneaza in raport, ar putea fi oricare de la 0 la 9.

Sistemul BUK fotografiat intr-o coloana pe teritoriul Rusiei in iunie 2014 si cel descoperit pe teritoriul regiunii Donetk, inainte si dupa catastrofa, apartinand Brigazii de rachete nr.

Un Boeing 777 al companiei Malaysia Airl... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro