Grupare interlopa periculoasa specializata in santaj si solicitare de taxa de protectie trimisa in judecata de DIICOT

Grupare interlopa periculoasa specializata in santaj si solicitare de taxa de protectie trimisa in judecata de DIICOT

Procurorii DIICOT Suceava au trimis in judecata membrii gruparii conduse de interlopul Gheorghe Buruiana, zis "Geo", intr-un dosar de sechestrare de persoane. El a fost abordat de Geo Buruiana, care l-a santajat si amenintat sa-si retraga plangerea de la politie, chiar i-a fost ceruta suma de 1.000 de lei ca taxa de smecher. Doi frati sechestrati intr-un beci pentru o datorie de 5.000 de euro Anchetatorii au stabilit faptul ca in anul 2010, Mihai Boroianu, un individ de 56 de ani, din municipiul Pascani, judetul Iasi, a aderat la un grup infractional organizat impreuna cu sucevenii Gheorghe Buruiana zis "Geo", Dumitru Sorin Solomon zis "Bodo", Catalin Anghelina, Valentin Rusu zis "Bill", Petru Oneata si altii, cu structura bine determi-nata, reteaua fiind coordonata de Geo Buruiana. Amenintari cu moartea si scenarii SF din partea aghiotantilor lui Geo Buruiana Catalin Constantin Anghelina si Dumitru Sorin Solomon, zis "Bodo" sunt acuzati ca la data de 4 august 2010 i-au cerut lui Tiberiu L., patronul unei firme din Suceava, suma de 400 de euro.

acum 38 luni (29 Sep 2017)

Procurorii DIICOT Suceava au trimis in judecata membrii gruparii conduse de interlopul Gheorghe Buruiana, zis "Geo", intr-un dosar de sechestrare de persoane. Geo Buruiana este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, santaj, lipsire de li-bertate in mod ilegal si solicitare de taxa de protectie.

In sarcina lui Geo Buruiana s-a retinut ca in luna aprilie 2011 a primit 500 de euro din partea unui individ pentru ca Florea Dutu, un padurar din Patrauti, i-ar face avansuri nevestei sale, dorind sa scape de insistentele acestuia. Geo Buruiana l-a amenintat pe Florea cu bataia si pentru ca nu i-a aplicat o corectie fizica, el a fost nevoit sa achite diferite sume de bani, precum si mai multe mese prin oras sau in Patrauti, prin locuri in care membrii retelei conduse de Buruiana isi faceau veacul.

La data de 21 august 2012, interlopul sucevean a amenintat un martor in dosarul fratelui sau, Ilie Buruiana, chiar in sala de judecata, unde i-a cerut sa-si retraga declaratia in care spunea ca Ilie Buruiana a lovit cu un scaun in cap un client al casinoului Royal din cartierul George Enescu al municipiului Suceava. Se pare ca acesta nu este singurul martor amenintat de Geo Buruiana, existand diferite astfel de cazuri in alte dosare penale.

Patronul unui club din Suceava a fost si el nevoit sa-i achite 100 de euro, pentru ca in localul sau sa nu aiba loc tot felul de scandaluri. El a fost anuntat ca un individ cu care a avut o altercatie intr-un club ar fi platit membrilor gruparii coordonate de Geo Buruiana suma de 400 de euro pentru a-i aplica o corectie fizica. Pentru a scapa de bataie, acesta a fost nevoit sa plateasca suma de 500 de euro. De asemenea, de fiecare data cand patronul avea o masa neplatita, el il chema pe Buruiana, care trebuia sa scoata banii pierduti de la chelneri. Ar fi existat un caz in care unul dintre angajatii lui Marcel Cusnir a fost amenintat si chiar batut ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro