Groaza soferilor, dupa o calatorie pe un drum national din Romania: "Sunt gropi de peste o jumatate de metru adancime. Ai toate sansele sa mori"

Groaza soferilor, dupa o calatorie pe un drum national din Romania:

Materialele video si la fotografiile postate pe internet despre soseaua, care face legatura dintre municipiul Galati, via Foltesti, cu Vama Oancea-Cahul si apoi cu judetele Vaslui si Iasi, ii confirma statutul de pericol public si o fac o candidata serioasa la titlul neoficial de cel mai prost drum national din Romania.

acum 83 luni (7 Jun 2017)

Materialele video si la fotografiile postate pe internet despre soseaua, care face legatura dintre municipiul Galati, via Foltesti, cu Vama Oancea-Cahul si apoi cu judetele Vaslui si Iasi, ii confirma statutul de pericol public si o fac o candidata serioasa la titlul neoficial de cel mai prost drum national din Romania. Dezastrul este evident mai ales pentru portiunea de la Vama Oancea catre Vaslui, care nu a mai fost reparata de ani de zile, iar ca urmare arata ca dupa un bombardament sustinut, avand mii de cratere mai mari sau mai mici.

"Este ceva de nedescris"

Gropile imense de pe DN 26 sunt, potrivit celor care posteaza pe grupul de Facebook demne de declasarea drumului pana la statutul de ulita comunala. "Fac drumul acest zilnic si vreau sa va spun ca unele gropi sunt vechi de peste 5-6 ani, ceea ce arata ca nu s-a facut nimic de foarte multa vreme.

Imagine de pe DN 26 FOTO Costel Crangan

"Sunt gropi care au peste o jumatate de metru adancime.

Vor sa dea in judecata autoritatile

Autoritatile de la Galati ridica neputincioase din umeri cand vine vorba despre amintita sosea, aratand cu degetul catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (fosta Companie Nationala pentru Autostrazi si Drumuri Nationale). De altfel, oficialii companiei ne-au raspuns ca DN 26 nu este in prima linie de prioritati pentru portiunea Oancea-Husi "din cauza traficului redus in comparatie cu alte drumuri nationale".

Pozitionarea pe harta a celei mai proaste portiuni din DN 26 INFOGRAFIE Costel Crangan

Soferii din grupul de pe Facebook amintit se gandesc ca trebuie sa faca mai mult decat sa se avertizeze unii pe altii despre starea drumurilor. Un grup de initiativa vrea sa dea in judecata autoritatile (plecand de la faptul ca se percepe o taxa, prin rovigneta, dar nu se asigura nimic de acei bani), pentru ca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro