Groapa de gunoi din Pasul Mestecanis nu are o cale de acces legala: CJ Suceava mai are nevoie de o bucata de teren pentru finalizarea drumului

Groapa de gunoi din Pasul Mestecanis nu are o cale de acces legala: CJ Suceava mai are nevoie de o bucata de teren pentru finalizarea drumului

La sfarsitul anului trecut, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a hotarat ca groapa de gunoi de pe varful Mestecanis sa fie imprejmuita cu o liziera de puieti de tisa de talie mare. Paguba uriasa cauzata de cea mai mare aberatie din Romania cu fonduri UE Cine este sateanul care a stopat cea mai mare aberatie cu fonduri UE din Romania: groapa de gunoi din varful muntelui Groapa de gunoi de pe Mestecanis a fost construita ilegal.

acum 44 luni (22 Mar 2017)

Intrarea vehiculelor la depozitul ecologic de deseuri de la Pojorata nu se face, deocamdata, confrom legii. Cat timp s-a lucrat la groapa de gunoi, cei de la Compania Nationala de Drumuri au eliberat un aviz provizoriu de circulatie. Acum, dupa ce groapa a fost finalizata este nevoie de un aviz definitiv, ajungandu-se la concluzia ca mai trebuie o bucata de teren de 250 de metri patrati care sa asigure racordul, intrarea cu masinile catre depozitul ecologic. Atunci cand s-a lucrat acolo nu a fost avizul definitiv de la Compania Nationala de Drumuri, a fost un aviz provizoriu. Am reluat toate procedurile, am fost de mai multe ori pe teren si s-a ajuns la concluzia ca mai trebuie o bucatica de 250 mp care sa asigure racordul, intrarea cu masinile catre depozitul ecologic.

Depozitul de gunoi din Mestecanis, care va deservi zona de munte a judetului, a fost finalizat, de acum urmand sa se desfasoare licitatia pentru desemnarea operatorului.

La sfarsitul anului trecut, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a hotarat ca groapa de gunoi de pe varful Mestecanis sa fie imprejmuita cu o liziera de puieti de tisa de talie mare. Flutur a decis sa planteze acesti puieti pentru a "rezolva problema impactului vizual" pe care il are respectiva groapa de gunoi asupra celor ce tranziteaza DN 17 si vad cu o bucata mare de teren a fost defrisata in varf de munte pentru a amenaja un depozit de deseuri menajere.

In luna martie 2016, Curtea de Apel Cluj a admis recursul inaintat de localnici din Valea Putnei si Mestecanis, anuland Hotararea nr.64 emisa la data de 9 august 2010 de Consiliul Local Pojorata, prin care noua hectare de teren au ajuns in posesia Consiliului Judetean Suceava. Pe acest teren s-a construit groapa de gunoi de pe Mestecanis, un proiect blamat inca de la inceput.

Locuitorii din Pojorata, prin vocea reprezentantului Aristide Maxim, vor actiona din ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro