Groapa de gunoi a Clujului, mormant pentru nou-nascuti. Profilul psihologic al mamelor criminale

Groapa de gunoi a Clujului, mormant pentru nou-nascuti. Profilul psihologic al mamelor criminale

Povestea bebelusului gasit mort printre gunoaiele Clujului in aprilie 2014, de a carui mama responsabila de gest nu se stie nimic, este un nou episod din campania "Romania infractorilor necunoscuti" pe care cotidianul "Adevarul" o desfasoara de cateva luni din dorinta de a schimba, pe cat posibil, lucrurile in bine. Ce zice procurorii despre caz Cei de la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj descriu, in adresa pe care ne-au trimis-o in vara acestui an, situatia astfel: "in zona rampei de gunoi din Pata Rat a fost gasit cadavrul unui nou-nascut, privitor la care s-a constatat ca este vorba de cadavrul unui nou-nascut de sex masculin pe corpul caruia s-a evidentiat placenta legata de trunchi prin cordonul ombilical, fara urme de violenta la examenul extern". "Se lucra cu film alb-negru cu blit si cu gentuta la brau" Seful Politiei Brasov despre dezastrul de pe DN 1 catre Bucuresti: "Ne injura, dar nu inteleg ca nu se poate altfel" Aurelian Ciocirlan, seful inspectoratului de politie cu 14.000 de dosare la sertar: "Este o cifra extraordinar de mare" Fostul sef al IPJ Gorj: "Scandalurile politice au influentat tot mai putin activitatea Politiei, pentru ca DNA si-a intrat in rol" Durerea unei familii care si-a pierdut fiul intr-un atac mafiot: "De 13 ani asteptam ca ucigasii lui Cosmin sa fie gasiti" Ioan Scripniciuc, seful Politiei Iasi, despre politicieni versus politisti: "Daca vad ca-i tii la distanta, nu mai incearca" Seful Politiei Romane, despre sutele de mii de dosare cu autor necunoscut si despre cazul Gigina. "Se lucra cu film alb-negru cu blit si cu gentuta la brau" Seful Politiei Brasov despre dezastrul de pe DN 1 catre Bucuresti: "Ne injura, dar nu inteleg ca nu se poate altfel" Aurelian Ciocirlan, seful inspectoratului de politie cu 14.000 de dosare la sertar: "Este o cifra extraordinar de mare" Fostul sef al IPJ Gorj: "Scandalurile politice au influentat tot mai putin activitatea Politiei, pentru ca DNA si-a intrat in rol" Durerea unei familii care si-a pierdut fiul intr-un atac mafiot: "De 13 ani asteptam ca ucigasii lui Cosmin sa fie gasiti" Ioan Scripniciuc, seful Politiei Iasi, despre politicieni versus politisti: "Daca vad ca-i tii la distanta, nu mai incearca" Seful Politiei Romane, despre sutele de mii de dosare cu autor necunoscut si despre cazul Gigina.

acum 55 luni (18 Nov 2016)

Povestea bebelusului gasit mort printre gunoaiele Clujului in aprilie 2014, de a carui mama responsabila de gest nu se stie nimic, este un nou episod din campania "Romania infractorilor necunoscuti" pe care cotidianul "Adevarul" o desfasoara de cateva luni din dorinta de a schimba, pe cat posibil, lucrurile in bine. Bebelusul ala vine din Cluj", este raspunsul pe care ni l-a dat Linda Greta, o activista in varsta de 34 de ani ce locuieste la Pata Rat, groapa de gunoi a Clujului.

Acel loc, din apropierea rampei de gunoi a orasului, a devenit casa pentru circa 1.500 de oameni, iar nu toti sunt romi. Si ca nu-si aduce aminte de pruncul gasit fara suflare printre gunoaie in aprilie 2014 din simplul, si teribilul, motiv ca acel caz nu a fost singurul, oricat de crunt suna aceasta.

Linda ne-a mai zis ca in cei 6 ani de cand locuieste la Pata Rat a auzit de cel putin 3 cazuri de nou-nascuti gasiti morti printre gunoaie, dar si accidentele la rampa de gunoi unde masinile de colectare a deseurilor menajere au lovit copii si adulti.

Ce zice procurorii despre caz

Cei de la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj descriu, in adresa pe care ne-au trimis-o in vara acestui an, situatia astfel:

"in zona rampei de gunoi din Pata Rat a fost gasit cadavrul unui nou-nascut, privitor la care s-a constatat ca este vorba de cadavrul unui nou-nascut de sex masculin pe corpul caruia s-a evidentiat placenta legata de trunchi prin cordonul ombilical, fara urme de violenta la examenul extern".

Potrivit unui raspuns trimis de reprezentantii institutiei amintite cotidianului "Adevarul" s-a inceput urmarirea penala in rem pentru omor potrivit articolului 188 din noul Cod Penal, unde pedeapsa stipulata e intre 10 si 20 de ani. Nu se poate preciza daca e vorba de o vinovata - femeia care a nascut - sau de un vinovat - daca pruncul a fost aruncat de iubitul/con... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro