Grindeanu nu exclude introducerea unei taxe diferentiate de clawback

Grindeanu nu exclude introducerea unei taxe diferentiate de clawback

"Stiu de povara taxei clawback asupra producatorilor de medicamente generice. Fie ca e vorba de preventie, de vaccinuri, fie ca e vorba de medicamente oncologice sau de medicamentele pentru bolnavi cronici.

acum 39 luni (25 Apr 2017)

"Stiu de povara taxei clawback asupra producatorilor de medicamente generice. V-am inteles mesajul si sunt total de acord ca povara acestor contributii financiare trebuie impartita in mod echitabil in industrie, spre folosul pacientului si al economiei deopotriva. Asa cum a subliniat si Consiliul Concurentei, care a recomandat public incurajarea consumului de medicamente generice. Ministerul Sanatatii impreuna cu Ministerul Economiei si cel al Finantelor cauta deja o solutie, pe care sper sa o gasim impreuna", a declarat premierul Sorin Grindeanu, citat de News.ro.

Totodata, premierul s-a referit si la exporturile paralele, la politicile si practicile comerciale ale producatorilor si importatorilor de medicamente, ale distribuitorilor si farmaciilor, la licitatii si spitale.

"Degeaba ne plangem de fondurile publice alocate consumului de medicamente atat timp cat nu avem un sistem care sa ne asigure ca le folosim eficient pe cele pe care le avem. Fie ca e vorba de preventie, de vaccinuri, fie ca e vorba de medicamente oncologice sau de medicamentele pentru bolnavi cronici. Stim care sunt marile probleme: o politica de preturi mereu in schimbare, gandita mai mereu exclusiv de contabili. Un sistem de achizitii bulversat de fosta guvernare si gandit pe termen scurt. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro