Grindeanu, despre fuga din Romania a lui Ghita si a lui Hayssam: E clar ca a fost o disfunctionalitate. Politia de Frontiera trebuie sa o regleze

Dar e clar ca a fost o disfunctionalitate si atunci si in alte dati, disfunctionalitate pe care cei de la Politia de Frontiera, (...) daca vorbim doar de cei de la Ministerul de Interne, trebuie sa o regleze, sa-si imbunatateasca activitatea, sa nu mai avem cazuri de acest tip", a spus Grindeanu.

acum 72 luni (30 May 2017)

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, marti, referindu-se la modul in care Sebastian Ghita si Omar Hayssam au parasit Romania, ca este "clar ca a fost o disfunctionalitate" pe care Politia de Frontiera "trebuie sa o regleze", informeaza Agerpres.

Intrebat dupa o vizita de lucru la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cum a iesit Sebastian Ghita din Romania, seful Executivului a raspuns: "Nu doar Sebastian Ghita a reusit sa iasa".

Totodata, la afirmatia unui reporter ca Sebastian Ghita avea interdictie de a parasi tara noastra, Grindeanu a mentionat: "Stiu lucrul asta. (...) Asta e o treaba de indeplinire a atributiunilor de serviciu si e clar ca a fost o neindeplinire, nu cred ca doar din partea Politiei de Frontiera, ca sa fim cat se poate de corecti".

Pe de alta parte, seful Guvernului a precizat ca nu a intrebat in timpul vizitei de lucru pe care a avut-o marti la MAI cum au iesit din tara Sebastian Ghita si Omar Hayssam. (...) Probabil ca au fost mai multe institutii care puteau sa aiba grija sa nu iasa unul sau altul din tara, cred. Dar e clar ca a fost o disfunctionalitate si atunci si in alte dati, disfunctionalitate pe care cei de la Politia de Frontiera, (...) daca vorbim doar de cei de la Ministerul de Interne, trebuie sa o regleze, sa-si imbunatateasca activitatea, sa nu mai avem cazuri de acest tip", a spus Grindeanu.

Pe de alta parte, seful Executivului a refuzat sa comenteze decizia instantei din Serbia de a-l elibera din arest pe Sebastian Ghita. Sigur ca ne asteptam sa avem procedurile mai rapide si asta e asteptarea noastra, e normal, avand in vedere toate acuzele pe care le are statul roman la adresa domnului Ghita. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro