Grigore Lese, despre decizia de a se retrage din videoclipul Taxi: "M-a deranjat tinta clipului. Ma suna preoti de peste tot"

Grigore Lese, despre decizia de a se retrage din videoclipul Taxi:

Joi seara, trupa Taxi, alaturi de 33 de personalitati si vedete, lansa o piesa ce avea sa rupa Romania in doua, redeschizand o disputa mai veche intre cei care sustin construirea Catedralei Mantuirii Neamului si cei care se opun. Grigore Lese precizeaza si ca totul a luat o intorsatura la care nu se astepta: "Tot acest clip a luat o cu totul alta turnura, oamenii au inteles ca se refera la Catedrala Neamului, ca de ce se construieste Catedrala Neamului, la administratia Bisericii Ortodoxe Romane si cand am vazut toate comentariile, mi-am zis ca nu asta a fost ideea mea, nu pentru asta am participat eu.

acum 76 luni (10 Apr 2016)

Joi seara, trupa Taxi, alaturi de 33 de personalitati si vedete, lansa o piesa ce avea sa rupa Romania in doua, redeschizand o disputa mai veche intre cei care sustin construirea Catedralei Mantuirii Neamului si cei care se opun. Discutiile create in jurul melodiei l-au determinat pe rapsodul Grigore Lese sa declare ca nu doreste sa mai apara in videoclipul "Despre smerenie", intrucat i s-a spus ca mesajul melodiei are legatura cu bisericile de lemn si cultura straveche, nicidecum cu ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului. Pe de alta parte, reprezentantii trupei Taxi l-au contrazis pe artist, sustinand ca acesta a fost informat pe larg despre proiectul formatiei, dar si ca, inainte de a-si da acordul, a ascultat piesa si a vizionat filmarile realizate pana la acel moment. Grigore Lese: "Sigur ca mi s-au aratat versurile, dar nu mi s-a explicat pana la capat" Contactat de reporterii "Adevarul", solistul de muzica populara a recunoscut ca a citit versurile piesei inainte de a accepta sa se alature proiectului, insa sustine ca nu i s-a explicat clar care este scopul melodiei. "Sigur ca mi s-au aratat versurile, dar nu mi-au explicat pana la capat despre ce este vorba. Sigur ca il putem gasi pe Dumnezeu oriunde, dar de la acest lucru si pana la a prezenta alte conotatii este o cale lunga. Toata povestea asta a fost in capul lui Dan Teodorescu, de la Taxi, de unde sa stiu eu ce vrea", a declarat Grigore Lese pentru "Adevarul". Prin urmare, cantaretul isi doreste acum sa nu mai apara in videoclipul "Despre smerenie" din cauza reactiilor vehemente exprimate de o parte a romanilor, fiind de parere ca daca oamenii sunt nemultumiti, cea mai buna solutie este sa se retraga. Daca asa sta treaba si participarea mea acolo nu este corespunzatoare si produce nemultumire, am hotarat sa ma retrag. Eu m-am dus acolo stiind ca este vorba de un act artistic, de smerenie, de biserici de lemn", a explicat artistul pentru "Adevarul". Grigore Lese nu este impotriva construirii Catedralei M... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro