Greva cetatenilor, protestul pornit de la Cluj care a ajuns in toata tara. Cum se opun romanii politicilor guvernului

Greva cetatenilor, protestul pornit de la Cluj care a ajuns in toata tara. Cum se opun romanii politicilor guvernului

E o modalitate de implicare care nu e un demers al angajatului impotriva angajatorului, dimpotriva angajatul impreuna cu angajatorul trebuie sa-si faca datoria de cetatean si sa-si manifeste opozitia fata de planurile Guvernului de a distruge legile impotriva coruptiei", a explicat la inceputul saptamanii clujeanul Tudor Brandatan, director executiv la de-click.ro, platforma de petitii care a demarat campania "Greva cetateneasca". Greva in functie de profesie Pe siteul campaniei sunt sugerate anumite tipuri de greva in functie de profesia protestatarilor: "Daca esti sofer de camion, de taxi/uber, sau pur si simplu esti in trafic: opreste-te! Daca esti profesor / educator: opreste-te, afiseaza mesajul grevei si profita de perioada grevei pentru a le vorbi elevilor / studentilor despre motivele care te-au determinat sa faci asta, ce inseamna o greva, la ce duce abuzul de putere, de ce ei, ca cetateni activi ai Romaniei de maine, sa nu ajunga niciodata instrumentele unui sistem corupt! Circa 4.000 de clujeni au strigat: "Jos Tariceanu, Dragnea si Grideanu" Ziua #9 de protest la Cluj: 5.000 de oameni au cerut demisia Guvernului si au dezbatut cum pot face si mai bine auzita vocea strazii VIDEO Ziua #8 de protest pe ploaie: circa 5.000 de oameni au facut lista cu revendicari.

acum 85 luni (10 Feb 2017)

Clujenii au dat tonul la doua noi forme de protest, care s-au manifestat zilele acestea: greva cetatenilor si nesupunerea civica. Oamenii sunt indemnati sa continue protestele fata de masurile Guvernului Grindeanu si la serviciu si chiar in trafic. "Am hotarat sa lansam aceasta greva cetateneasca prin care practic profitam de orice moment in care putem intra in contact cu cei din jurul nostru in care putem sa le explicam de ce suntem indignati. E o modalitate de implicare care nu e un demers al angajatului impotriva angajatorului, dimpotriva angajatul impreuna cu angajatorul trebuie sa-si faca datoria de cetatean si sa-si manifeste opozitia fata de planurile Guvernului de a distruge legile impotriva coruptiei", a explicat la inceputul saptamanii clujeanul Tudor Brandatan, director executiv la de-click.ro, platforma de petitii care a demarat campania "Greva cetateneasca". Luni a fost prima zi de "greva cetateneasca", iar astazi, vineri, este ultima zi.

De ce greva cetateneascaa

"Romania se reinventeaza odata cu protestele. Iesim in afara cutiei, ne solidarizam cu angajatorul, discutam cu colegii, suntem toti in egala masura loviti de efectele masurilor pentru favorizarea coruptiei luate de guvern. Ramanem in strada, si continuam aceasta greva simbolica (care poate lua orice forma iti doresti: greva de avertisment, greva japoneza, poveste in pauza de cafea/ pranz sau pur si simplu purtarea unei banderole pe care sta scris "rezist")", se arata pe siteul dedicat campaniei. In ce consta greva cetateneasca

"Orice ai lucra, oriunde ai fi, opreste-te din munca la ora 12.00 si afiseaza mesajul tau de nesupunere civica si protest impotriva abuzurilor puterii. Cetatenii liberi ai acestei tari, revoltati de abuzurile Guvernului, se organizeaza si se pregatesc de greva. Aceasta forma de protest este ceruta deja de mii de cetateni ca reactie la imoralitatea actualului executiv", s-a aratat luni pe siteul campaniei.

Greva cetateneasc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro