Greselile cele mai comune facute de oamenii raciti. Ce trebuie sa stie parintii despre aspirina data copiilor

Greselile cele mai comune facute de oamenii raciti. Ce trebuie sa stie parintii despre aspirina data copiilor

In unele cazuri dau si alergii si astfel starea de sanatate se inrautateste si boala poate sa persiste si o luna. Parintii trebuie sa stie ca aspirina este interzisa pana la varsta de 12 ani, iar acestia trebuie doar sa scada febra copiilor si sa mearga imediat cu ei la medic", a spus Alina Toma, medic de familie.

acum 77 luni (26 Dec 2017)

Specialistii spun ca trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna ca virozele nu se trateaza cu antibiotice. Ba mai mult, se creaza germeni tot mai rezistenti la tratament, iar astfel se ajung sa se prelungeasca si episoadele de raceala.

"Este foarte important sa cerem sfatul medicului atunci cand suntem raciti si vrem sa scapam de aceasta boala. Trebuie sa stim ca exista o mare diferenta intre siropurile de tuse si chiar intre efectele pe care le dau aspirina, paracetamolul sau ibuprofenul. In unele cazuri dau si alergii si astfel starea de sanatate se inrautateste si boala poate sa persiste si o luna. Parintii trebuie sa stie ca aspirina este interzisa pana la varsta de 12 ani, iar acestia trebuie doar sa scada febra copiilor si sa mearga imediat cu ei la medic", a spus Alina Toma, medic de familie.

Lucrurile care agraveaza raceala:

-Simptomele de raceala nu trebuie ignorate pentru ca suprasolicita organismului in perioadele de imbolnavire si vor conduce, inevitabil, la o imunitate slabita.

-Atunci cand suntem raciti nu trebuie sa imprastiem germenii si este indicat sa ne acoprim gura si nasul cand stranutam sau tusim. Antibioticele nu fac decat sa slabeasca sistemul imunitar, iar din aceasta cauza organismul nu mai poate sa lupte cu boala.

-Lipsa de hidratare in perioada in care suntem raciti nu face decat sa prelungeasca si mai mult boala. Supa de pui si consumul sporit de fluide ne poate ajuta sa luptam impotriva virozelor respiratorii. Plamanii sunt deja iritati suplimentar si afectati de infectia virala, iar din aceasta cauza pot sa prelungeasca mai mult perioada de boala. "Cei care au ulcer trebuie sa evite aspirina si antiimflamatoarele, iar pacientii care sufera de insuficienta renala trebuie sa fie foarte atenti cand iau antibiotice. Este bine ca atunci cand suntem raciti sa ajutam la intarirea sistemului imunitar, iar vitamina C, echinacea, dar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro