Greseli pe care toate mamele le fac in incercarea de a-si disciplina copiii si cum se pot indrepta

Greseli pe care toate mamele le fac in incercarea de a-si disciplina copiii si cum se pot indrepta

Sa ignori semnalele unui copil este una dintre greselile de disciplina pe care parintii le fac adesea, dar sa le descopere si sa le indrepte poate face o mare diferenta in experienta parentala. Mai mult decat atat, "de multe ori le spunem copiilor sa nu faca un anumit lucru, insa uitam sa le spunem ce ar trebui sa faca", spune si medicul Linda Sonna, autoarea "The Everything Toddler Book". Cand copilul tau incalca o regula, amintiti-va ca nu incearca sa fie enervant, ci pur si simplu nu stie cum sa se comporte in situatia respectiva, asa ca a te rasti nu are niciun efect. "E nevoie de timp si exercitiu pentru ca micutii sa invete cum sa se controleze", subliniaza Sonna, ceea ce inseamna ca trebuie sa-i amintiti un lucru de mai multe ori. Solutie: O pauza ar trebui sa fie o sansa pentru copil sa se calmeze, nu sa fie o pedeapsa.

acum 93 luni (30 Sep 2016)

Copiii reactioneaza in acelasi fel cand sunt obositi, nervosi sau infometati si depinde doar de parinte sa observe aceste detalii si sa se comporte in consecinta.

Sa ignori semnalele unui copil este una dintre greselile de disciplina pe care parintii le fac adesea, dar sa le descopere si sa le indrepte poate face o mare diferenta in experienta parentala.

Sunteti prea negative

Situatie: "Nu-ti lovi sora", "Nu mai trage catelul de coada", sunt nenumarate lucrurile pe care i le spui copilului tau sa nu le faca.

Solutie: Nimeni nu-si doreste sa creasca un copil care nu intelege limitele, dar parintii spun "nu" atat de des incat copiii ajung sa nu-i mai ia in seama, iar cuvantul isi pierde puterea, explica Borba. Mai mult decat atat, "de multe ori le spunem copiilor sa nu faca un anumit lucru, insa uitam sa le spunem ce ar trebui sa faca", spune si medicul Linda Sonna, autoarea "The Everything Toddler Book". Asa ca cel mai indicat ar fi sa pastrati "nu"-ul pentru situatiile cu adevarat periculoase si concentrati-va pe a-i explica pustiului cum v-ati dori sa se comporte. De exemplu, in loc de "nu mai sta in picioare in cada" incercati "stam jos in cada pentru ca este alunecoasa." De indata ce ii atrageti atentia si ii ordonati sa taca, repeta gestul. Copiii foarte mici isi dezvolta mai greu controlul asupra impulsurilor si invata la fel de greu cum trebuie sa se comporte in spatiile publice. Cand copilul tau incalca o regula, amintiti-va ca nu incearca sa fie enervant, ci pur si simplu nu stie cum sa se comporte in situatia respectiva, asa ca a te rasti nu are niciun efect. Aratati-i copilului exact cum ar trebui sa se comporte si da-i exemplu oamenii din jur. "E nevoie de timp si exercitiu pentru ca micutii sa invete cum sa se controleze", subliniaza Sonna, ceea ce inseamna ca trebuie sa-i amintiti un lucru de mai multe ori.

Modelati comportamente pe care nu doriti sa le vedeti

Situatie: Cand scapati ceva... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro