Greseala salvatoare: ce cuvant banal a salvat o banca de cel mai mare furt

Greseala salvatoare: ce cuvant banal a salvat o banca de cel mai mare furt

Probabil ai auzit deja de hackerii care au atacat o banca si au furat cateva zeci de milioane de dolari. In 2015, Kaspersky anunta ca un grup international de hackeri a reusit sa fure, in doi ani, aproximativ un miliard de dolari de la 100 de banci si institutii financiare.

acum 93 luni (11 Mar 2016)

Probabil ai auzit deja de hackerii care au atacat o banca si au furat cateva zeci de milioane de dolari. In februarie, hackerii au obtinut acces la serverele Bangladesh Bank si prin Federal Reserve Bank din New York au virat bani din conturile bancar catre conturi de companii si organizatii din Sri Lanka si Filipine. Planul era ca ei sa fure mai mult, aproape de un miliard de dolari, dar o greseala de scriere i-a oprit.

Mai puteau transfera intre 850 si 870 milioane de dolari, dar, dupa patru tranzactii reusite, au scris gresit cuvandul "fundatie", iesind un "fandatie" in cazul unui virament catre o organizatie non-guvernamentala din Sri Lanka.

Pe langa greseala a atras atentia asupra sistemului bancar si numarul neobisnuit de mare de cereri de transfer de bani catre entitati non-bancare. Transferul catre fundatie era de 20 de milioane de dolari.

Bangladesh Bank a reusit sa recupereze o parte din suma transferata deja, iar o ancheta a fost deschisa pentru ca hackerii sa fie prinsi. In 2015, Kaspersky anunta ca un grup international de hackeri a reusit sa fure, in doi ani, aproximativ un miliard de dolari de la 100 de banci si institutii financiare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro