Greseala pe care o facem cu totii cand aplicam antiperspirantul

Greseala pe care o facem cu totii cand aplicam antiperspirantul

Multe persoane au obiceiul sa de dea cu antiperspirant dimineata, inainte de a iesi din casa, convinse fiind ca pielea de la axila are nevoie sa "respire" peste noapte.

acum 117 luni (1 Sep 2014)

Multe persoane au obiceiul sa de dea cu antiperspirant dimineata, inainte de a iesi din casa, convinse fiind ca pielea de la axila are nevoie sa "respire" peste noapte. Medicul dermatolog Dee Anna Glaser, presedinte si membru fondator al Societatii Internationale de Hiperhidroza, spune ca momentul in care aplicam antiperspirantul influenteaza eficienta lui pe parcursul zilei. Iar cel mai bun moment este seara, inainte de culcare, pentru ca doar in acest fel lasam suficient timp de actiune substantelor care impiedica transpiratia, sustine specialistul american.

Pe de alta parte, cand il aplicam dimineata, dupa ce facem dus, corpul secreta o cantitate prea mare de transpiratie pentru a permite o buna absorbtie a substantelor din antiperspirant, mai spune medicul.

Antiperspirantul aplicat seara ne va proteja la fel de mult peste zi daca facem dus dimineata si chiar daca ne epilam in zona axilelor.

La fel de important precum momentul din zi in care folosim antiperspirantul este si modul in care il aplicam. Nu se recomanda aplicarea lui imediat dupa dus, cand pielea este inca umeda (chiar daca ne-am sters cu prosopul), pentru ca apa impiedica absorbtia optima a aluminiului - substanta din compozitia antiperspirantelor care ne fereste de transpiratie si de mirosuri neplacute.

O regula la fel de importanta este sa nu exageram cu stratul de antiperspirant intins pe piele. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro