Greseala pe care o fac in trafic unii biciclisti si apoi dau vina pe soferi

Greseala pe care o fac in trafic unii biciclisti si apoi dau vina pe soferi

In realitate, vinovat intr-o astfel de situatie de producerea accidentului este biciclistul, care nu are voie sa depaseasca prin partea dreapta decat daca masina din fata sa semnalizeaza pentru a vira la stanga.

acum 35 luni (30 Nov 2016)

Unul dintre marile avantaje ale mersului cu bicicleta prin oras este posibilitatea de a te strecura printre masinile care circula bara la bara in zonele aglomerate. La prima intersectie vireaza la dreapta, iar in momentul acela loveste/este lovit de un biciclist care circula din spate si incearca sa depaseasca masinile aflate in coloana prin partea din dreapta.

In realitate, vinovat intr-o astfel de situatie de producerea accidentului este biciclistul, care nu are voie sa depaseasca prin partea dreapta decat daca masina din fata sa semnalizeaza pentru a vira la stanga. Daca biciclistul trebuie sa efectueze o depasire, aceasta este permisa doar pe partea stanga, cu exceptia cazului in care vehiculul din fata vireaza la stanga. Nu are voie sa depaseasca prin partea dreapta pentru ca in astfel de situatii sunt in culpa", a declarat seful Politiei Rutiere Timis, Petru Rumega. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro