Greseala grava pe care o fac multi in bucatarie: evita porcul, dar consuma carnea de pui cu tot cu piele

Greseala grava pe care o fac multi in bucatarie: evita porcul, dar consuma carnea de pui cu tot cu piele

"Din punct de vedere caloric, carnea de porc este mai bogata decat cea de pui. Fermierii folosesc, si nu de putin timp, tot felul de concentrate care fac animalul mai frumos si mai gras, insa, carnea provenita de la astfel de animale este daunatoare organismului.

acum 46 luni (21 Sep 2016)

"Din punct de vedere caloric, carnea de porc este mai bogata decat cea de pui. Ambele sunt proteine bune, dar carnea de porc este mai grasa, pica mai greu la stomac. Depinde si calitatea carnii de porc, pentru ca de multe ori e mai buna carnea de porc decat cea de pui", spune dr. Fermierii folosesc, si nu de putin timp, tot felul de concentrate care fac animalul mai frumos si mai gras, insa, carnea provenita de la astfel de animale este daunatoare organismului. Daca inainte carnea de pui era o alternativa mai sanatoasa si mai ieftina la carnea rosie, din cauza hranei si a aditivilor cu care sunt pompate pasarile, aceasta are cu 50% mai multa grasime decat in ultimii 30 de ani. Carnea de porc, mai buna decat cea de pui consumata cu tot cu piele Specialistii ne indeamna sa consumam carne direct din gospodaria noastra pentru a fi siguri de caliatatea ei. Dar daca cineva are de ales intre cele doua feluri de carne sa aleaga carnea de pui, dar sa fie cel crescut acasa, cu graunte, nu cu concentrate sau cumparat din magazin, pentru ca alimentatia animalului conteaza foarte mult. Pe de alta parte, puiul consumat cu tot cu piele aduce un aport de grasime mult mai mare decat daca s-ar consuma carne de porc. Prin prajire, carnea de orice tip se incarca de grasimile folosite - ulei, margarina - si astfel contine mai multe calorii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro