Greii din Parlament care spun "adio" politicii

Greii din Parlament care spun

In spatele deciziei lor de a renunta la politica sunt motive care variaza de la dorinta de a iesi de sub lumina reflectoarelor dupa esecuri in alegeri, pana la faptul ca sunt certati cu legea, fiind in vizorul DNA in diferite dosare de coruptie. Instanta suprema l-a condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, in prima instanta, pe senatorul Mihailescu, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie in legatura cu primirea mai multor arme de vanatoare de la un fost consilier. Cred ca Romania trebuie sa isi regandeasca parcursul politic, de la primul varf, la ultimul ciot", a afirmat Voicu, politician acuzat de DNA de trafic de influenta , fals in declaratii si spalare a banilor in dosarul "Partida Romilor".

acum 96 luni (3 Jul 2016)

In spatele deciziei lor de a renunta la politica sunt motive care variaza de la dorinta de a iesi de sub lumina reflectoarelor dupa esecuri in alegeri, pana la faptul ca sunt certati cu legea, fiind in vizorul DNA in diferite dosare de coruptie.

Poate cel mai cunoscut nume care isi incheie cariera de parlamentar e fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, parlamentar care si-a inceput activitatea in Legislativ in1992. "Eu doresc sa ma ocup si de altceva decat de politica. Nu am ramas dator celor cu care am facut politica, sunt dator celor care si-au pus speranta", declara Antonescu pe 16 decembrie 2014, la exact o luna de la alegerea lui Klaus Iohannis ca presedinte al Romaniei. Ulterior, in rarele sale interventii la posturile de televiziune, fostul lider liberal amintea aproape de fiecare data ca odata cu terminarea mandatului de senator spune adio politicii.

Presedintele interimar

Fostul presedine liberal a precizat ca in spatele plecarii sale din fruntea PNL si a deciziei de a se retrage din spatiul public nu sta nicio conspiratie, ci dorinta sa de a spune stop dupa peste 20 de ani in care a fost parlamentar. Ceea ce nu a spus fostul presedinte al liberalilor, devenit si presedinte interimar al Romaniei in vara lui 2012, e ca acesta inregistrase numeroase esecuri intr-un interval scurt de timp, cele mai rasunatoare fiind ruperea USL in februarie 2014 si scorul slab scos la europarlamentarele din primavara aceluiasi an.

Dosarele lui Oprea

Gabriel Oprea este un al "greu" al politicii decis sa-si incheie socotelile cu viata de ales al poporului. "Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac in legatura cu activitatea mea politica, va anunt ca am decis ca drumul meu sa se desparta de cel al UNPR si sa devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului sa ma retrag din politica", anunta Oprea vineri.

Fost ministru al Apararii Nationale intre dece... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro