Gregorian Bivolaru va fi extradat in Romania

O instanta din Paris a respins apelul formulat de Gregorian Bivolaru si a dispus extradarea acestuia in Romania, fiind respinse si cererile autoritatilor suedeze care au aratat ca Bivolaru are statutul de azilant. Pe 14 iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase ani de inchisoare cu executare pentru act sexual cu un minor.

acum 45 luni (13 Jul 2016)

O instanta din Paris a respins apelul formulat de Gregorian Bivolaru si a dispus extradarea acestuia in Romania, fiind respinse si cererile autoritatilor suedeze care au aratat ca Bivolaru are statutul de azilant. Pe 14 iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase ani de inchisoare cu executare pentru act sexual cu un minor, informeaza News.ro.

Decizia luata de judecatorii din Paris este definitiva, astfel incat autoritatile franceze si cele din Romania vor intreprinde demersurile, in urmatoarea perioada pentru extradarea lui Gregorian Bivolaru. Sentinta a fost pronuntata in conditiile in care autoritatile suedeze au aratat instantei ca Bivolaru are calitatea de azilant in statul scandinav astfel ca extradarea nu ar intruni conditiile de adminisibilitate.

Procesul fusese amanat de mai multe ori deoarece judecatorii parizieni nu au primit documentele pe care le-au cerut autoritatilor din Suedia referitoare la statutul de azilant politic al lui Bivolaru.

In luna martie, o instanta din Paris a prelungit mandatul de arestare a liderului MISA, desi avocatii acestuia cerusera plasarea in control electronic cu o bratara de monitorizare. Liderul MISA, care este aparat de avocati din Romania, le-a spus judecatorilor francezi ca este cetatean bulgar si nu este urmarit de autoritatile romane.

Pe 14 iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase ani de inchisoare cu executare pentru act sexual cu un minor.

Gregorian Bivolaru a plecat din tara in august 2004, dupa ce a fost trimis in judecata, iar opt luni mai tarziu a fost prins si arestat in Suedia, insa a cerut azil politic, iar autoritatile din aceasta tara i-au acceptat cererea. De atunci, toate solicitarile de extradare au fost respinse de autoritatile suedeze. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro