Grav accident ecologic la Suceava. Celebra Bistrita aurie s-a transformat pe kilometri intregi in portocalie

Grav accident ecologic la Suceava. Celebra Bistrita aurie s-a transformat pe kilometri intregi in portocalie

Guvernul pregateste o entitate de stat care sa se alimenteze cu bani din exploatarile petroliere din Marea Neagra si din buget Miting in Capitala, pentru poluarea cu noxe a Salinei Slanic, unul din locurile cu cel mai pur aer de pe planeta Poluare cu fum provenit de la fosta groapa de gunoi.

acum 102 luni (27 Aug 2015)

La fata locului s-au deplasat reprezentantii ISU Suceava, SGA Suceava si Garzii de Mediu - Comisariatul Suceava, care au constatat ca se inregistreaza un debit marit de aproximativ 10 ori al apelor din mina, avand aspect portocaliu. Acestia au prelevat probe de apa din evacuarea minei Isipoaia, din amonte si aval, de pe raul Bistrita.

Din analizele facute s-a constatat o crestere a fierului din apa, astfel nivelul maxim atins a fost de 528,5 ug/l Fe, apa evacuata fiind in categoria III, respectiv mangan la care s-a inregistrat nivelul maxim de 186,6 ug/l Mn, incadrandu-se in categoria a II-a.

Au fost alertate Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Brosteni, ISU Neamt si SGA Neamt, care au monitorizat calitatea apei in aval de locul producerii incidentului.

In aceasta dimineata la ora 07.30, prefectul judetului Suceava, Constantin Harasim s-a intalnit la fata locului cu reprezentantii ISU Suceava, SGA Suceava, Conversmin Vatra Dornei, MinBucovina si ai primariei Brosteni, constatandu-se ca in prezent evacuarea apelor din mina Isipoaia are loc in conditii normale, prin cele doua conducte de evacuare existente.

S-a constatat ca poluarea accidentala produsa nu a afectat viata oamenilor, fauna sau vegetatia, in prezent apa evacuata incadrandu-se in limitele normale din punct de vedere al calitatii si al debitului de evacuare.

Evacuarea din mina Isipoaia va fi monitorizata in continuare, cei de la SGA Suceava si ACET Suceava urmand a face analize ale apei, in timp ce Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Neamt va monitoriza de asemenea situatia in aval pe raul Bistrita. Guvernul pregateste o entitate de stat care sa se alimenteze cu bani din exploatarile petroliere din Marea Neagra si din buget

Miting in Capitala, pentru poluarea cu noxe a Salinei Slanic, unul din locurile cu cel mai pur aer de pe planeta

Poluare cu fum provenit de la fosta groapa de gunoi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro