Gorghiu: Urmeaza o campanie electorala, trebuie sa fie ferita de tentatia populismului si a extremismului

Gorghiu: Urmeaza o campanie electorala, trebuie sa fie ferita de tentatia populismului si a extremismului

"Din fericire, in Romania nu ne confruntam cu forte politice semnificative care sa promoveze genul acesta de discurs, insa este vital ca noi, oamenii politici si liderii de opinie, sa intelegem ca drumul contestarilor cu orice pret nu este unul corect", a spus Alina Gorghiu. "Brexit-ul este un avertisment si este mai bine sa invatam din erorile altora, pentru ca romanii sa nu sufere de greselile pe care ar putea sa le faca clasa politica, indiferent de moment", a precizat Gorghiu, adaugand ca stabilitatea politica si economica in acest context european este foarte importanta.

acum 97 luni (24 Jun 2016)

"Rezultatul referendumului din Marea Britanie reprezinta, fara indoiala, un moment de incercare pentru Uniunea Europeana.

"Reactiile din partea statelor UE arata ca exista inca sustinere pentru proiectul unitatii europene, care a adus atat de multe beneficii si pentru Romania, incepand cu 2007. Vom sustine toate demersurile pe care Presedintia si Guvernul le vor face, pentru ca Romania sa fie parte a procesului de consolidare a unitatii europene, tinand cont in primul rand de cetatenii ei", a mai spus Gorghiu.

Ea a mai aratat ca mesajul de solidaritate dat astazi la Cotroceni este unul care va continua, iar spiritul european nu va fi slabit in randul romanilor, ca urmare a evenimentelor din Marea Britanie.

"Le transmitem si noi tuturor romanilor acelasi lucru pe care presedintele si premierul le-au spus, si anume ca nu au motive de panica sau de ingrijorare, ca urmare a rezultatului referendumului. Din discutiile de astazi, s-a confirmat faptul ca economia romaneasca nu va fi afectata de instabilitatile de acum de pe piete", a mai afirmat Gorghiu.

"Din fericire, in Romania nu ne confruntam cu forte politice semnificative care sa promoveze genul acesta de discurs, insa este vital ca noi, oamenii politici si liderii de opinie, sa intelegem ca drumul contestarilor cu orice pret nu este unul corect", a spus Alina Gorghiu.

Ea a mentionat ca urmeaza o campanie electorala in Romania, care trebuie sa fie in mod clar ferita de tentatia populismului si a extremismului.

"Brexit-ul este un avertisment si este mai bine sa invatam din erorile altora, pentru ca romanii sa nu sufere de greselile pe care ar putea sa le faca clasa politica, indiferent de moment", a precizat Gorghiu, adaugand ca stabilitatea politica si economica in acest context european este foarte importanta.

Copresedintele PNL a mai declarat ca este foar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro