Gorghiu il invita pe Dragnea sa fie curajos de Ziua Unirii si sa accepte doua tururi la locale

Gorghiu il invita pe Dragnea sa fie curajos de Ziua Unirii si sa accepte doua tururi la locale

Alina Gorghiu a spus, duminica, la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca primenirea clasei politice este obligatorie si ca asta nu se poate face daca se mentine sistemul actual de vot pentru primari, intr-un singur tur. Intrebata daca exista un conflict intre PNL si premierul Dacian Ciolos, dupa ce acesta a dezaprobat varianta emiterii unei ordonante de urgenta pe tema alegerilor locale in doua tururi, Alina Gorghiu a respins aceasta ipoteza, ea precizand ca nu exclude o discutie cu premierul, dupa ce liberalii vor decide pasii urmatori pentru modificarea legislatiei electorale.

acum 56 luni (23 Jan 2016)

Alina Gorghiu a spus, duminica, la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca primenirea clasei politice este obligatorie si ca asta nu se poate face daca se mentine sistemul actual de vot pentru primari, intr-un singur tur. Gorghiu l-a invitat pe seful PSD Liviu Dragnea sa se solidarizeze cu romanii, de Ziua Unirii, si sa accepte ideea alegerilor in doua tururi, pentru primari. Cred ca asta nu se poate face daca vom merge cu incapatanare cu acelasi sistem de vot pentru primari, intr-un singur tur. Il invit pe liderul PSD Liviu Dragnea sa fie curajos maine (duminica - n.r.) de Ziua Unirii si sa se solidarizeze cu romanii, cu societatea romaneasca, ce isi doreste pentru locale competitie, legitimitate si reprezentativitate. Ziua Unirii ar fi cel mai bun moment, ca simbolistica, pentru a putea afla raspunsul ca si cei de stanga accepta ideea primenirii clasei politice", a spus Alina Gorghiu.

Intrebata daca exista un conflict intre PNL si premierul Dacian Ciolos, dupa ce acesta a dezaprobat varianta emiterii unei ordonante de urgenta pe tema alegerilor locale in doua tururi, Alina Gorghiu a respins aceasta ipoteza, ea precizand ca nu exclude o discutie cu premierul, dupa ce liberalii vor decide pasii urmatori pentru modificarea legislatiei electorale. Daca va fi nevoie, nu vom ezita sa discutam cu premierul, nu avem vreun conflict sau polemica cu primul-ministru. Subiectul nu reprezinta o polemica nici macar cu PSD, incercam sa gasim suport pentru a promova un lucru pe care societatea si-l doreste", a afirmat copresedintele PNL Alina Gorghiu. Unii au spus ca am putea insista pe ideea asumarii raspunderii in Parlament, altii au mers pe ideea sesizarii Avocatului Poporului pentru a face catre CCR un demers, altii au spus ca va trebui sa gasim acea majoritate parlamentara care sa sustina acest demers.

Liderul liberal a mai spus ca PNL nu renunta la ideea de a avea doua tururi la primarii, pentru a obtine o competitie ele... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro