Gorghiu, despre decizia CCR privind alegerile locale de pe 4 mai: Va fi un succes. Trebuie aplicata prin OUG

Gorghiu, despre decizia CCR privind alegerile locale de pe 4 mai: Va fi un succes. Trebuie aplicata prin OUG

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, azi, ca data de 4 mai, la care CCR judeca solicitarea privind alegerile locale in doua tururi, importanta nu numai pentru PNL, va fi "un succes", afirmand ca decizia CCR ar trebuie pusa in aplicare prin OUG.

acum 89 luni (21 Apr 2016)

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, azi, ca data de 4 mai, la care CCR judeca solicitarea privind alegerile locale in doua tururi, importanta nu numai pentru PNL, va fi "un succes", afirmand ca decizia CCR ar trebuie pusa in aplicare prin OUG. Este o data care, cred eu, nu are relevanta doar pentru PNL sau pentru alte institutii din Romania, ci relevanta ei este raportata la sistemul democratic de alegeri din Romania. Sunt absolut convinsa ca data de 4 mai va fi un succes prin solutia pe care o va pronunta CCR" , a afirmat Gorghiu.

Alina Gorghiu a afirmat ca cea mai rapida cale de aplicare a deciziei CCR, in cazul in care judecatorii vor decide ca alegerea primarilor intr-un singur tur este neconstitutionala, este emiterea unei OUG de Guvernul Ciolos.

"Categoric ca o decizie favorabila pe tema aceste exceptii pe data de 4 mai nu poate fi altfel rezolvata in timp util altfel decat prin OUG. Dar vreau sa va spun ca n-as mai crede ca avem un guvern tehnocrat in Romania care prefera sa ramana pasiv pe o tema atat de importanta in Romania privitoare la democratia din Romania, daca nu si-ar asuma punerea in aplicare de urgenta a unei hotarari venite din partea CCR care este obligatorie pentru toata lumea", a afirmat Gorghiu. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro