Google vrea sa creeze o retea globala care sa elimine roamingul

Google vrea sa creeze o retea globala care sa elimine roamingul

Furnizorii de servicii mobile se tem de marile companii, Google si Apple Desi planurile de constructie a unei retele globale par modeste, o initiativa serioasa din partea Google sau Apple pentru a intra in industria serviciilor mobile ar putea reprezenta un adevarat pericol pentru operatori.

acum 102 luni (6 Apr 2015)

Scopul Google este acela de a crea o retea globala care va oferi aceleasi preturi pentru apeluri, mesaje si date mobile, indiferent unde se afla clientul.

Sursele au mentionat ca asocierea cu Hutchison a fost una naturala pentru acest scop, deoarece incearca, de asemenea, sa elimine tarifele de roaming pentru clientii Three.

Planurile de lansare a unei retele de comunicatii mobile au fost dezvaluite luna trecuta, si se bazeaza nu atat pe constructia unei noi retele, cat pe noi oferte de utilizare a infrastructurii existente, atat acasa, cat si in strainatate.

Cu toate acestea, analistii industriei se asteapta ca Google sa se foloseasca de aceasta retea pentru a pune presiune asupra celor mai mari companii de servicii mobile ale Americii, AT&T si Verizon, care se bucura de profituri mai mari decat companiile europene. Consumatorii britanici nu vor putea dispune de noile servicii

Sursele spun ca Google nu va oferi aceasta retea de servicii mobile utilizatorilor britanici, iar acest lucru este foarte putin probabil sa se intample in viitor, intrucat piata de telecomunicatii europeana este, intr-o anumita masura, competitiva. Furnizorii de servicii mobile se tem de marile companii, Google si Apple

Desi planurile de constructie a unei retele globale par modeste, o initiativa serioasa din partea Google sau Apple pentru a intra in industria serviciilor mobile ar putea reprezenta un adevarat pericol pentru operatori.

Apple, de asemenea, lucreaza la o tehnologiei care ar putea inlocui cartelele SIM cu programe care le permit utilizatorilor iPad sa selecteze orice retea disponibila, fapt ce i-ar putea distanta pe clienti de operatori.

Un alt sistem dezvoltat de Apple ar putea selecta automat cea mai buna retea la cel mai bun pret, amenintand sa compromita serviciile oferite de operatori. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro