Google va lansa un nou sistem de operare

Google construieşte un nou sistem de operare cu numele de cod Fuchsia şi care va putea fi instalat pe toate dispozitivele, de la telefoane şi tablete, pană la calculatoare. Ca să ajungă pe telefoanele inteligente şi pe tablete, viitorul sistem de operare Fuchsia va trebui să aibă o piaţă de aplicaţii cel puţin la fel de mare precum cea a actualului sistem de operare Android.

acum 53 luni (15 Aug 2016)

Google construieşte un nou sistem de operare cu numele de cod Fuchsia şi care va putea fi instalat pe toate dispozitivele, de la telefoane şi tablete, pană la calculatoare. Insă, cel mai probabil, primele care vor avea parte de noul sistem de operare al celor de la Google vor fi casele inteligente, pline de obiecte interconectate. Dar dacă Fuchsia se va dovedi suficient de flexibil, ar putea inlocui popularul sistem de operare Android dezvoltat tot de cei de la Google, transmite Digi24.

Deşi cei de la Google au evitat să precizeze scopul proiectului Fuchsia, au confirmat că este un nou sistem de operare şi au pus la dispoziţia jurnaliştilor şi programatorilor mai multe detalii importante. Pentru Fucsia, Google renunţă la legendara platformă Linux, pe care şi-a construit pană acum sistemele de operare, de la Andoid pană la softul Chromecast folosit pe dispozitivele multimedia cu acelaşi nume. In schimb, viitorul sistem de operare va fi construit pe o platformă numită Magenta, ceea inseamnă că va putea fi instalat pe o gamă foarte variată de dispozitive. De la cele clasice, cum ar fi telefoanele inteligente, tabletele şi calculatoarele, pană la noile aparate conectate la internet, cum ar fi termostatele inteligente sau computerele de bord ale autoturismelor. Intr-o primă fază Fuchsia le-ar putea aduce bani celor de la Google in mod indirect prin instalarea sa pe dispozitivele vandute de Google, cum ar fi termostatele inteligente Nest sau asistentul casnic Home.

Ca să ajungă pe telefoanele inteligente şi pe tablete, viitorul sistem de operare Fuchsia va trebui să aibă o piaţă de aplicaţii cel puţin la fel de mare precum cea a actualului sistem de operare Android.

Pană atunci, Google va trebui să găsească o modalitate prin care aparate cu sistemul de operare Fuchsia să comunice cu cele dotate cu Android. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro