Google Project Ara - viitorul telefoanelor va aparea pe piata in curand

Google Project Ara - viitorul telefoanelor va aparea pe piata in curand

Google a anuntat ca Project Ara va avea un magazin online de unde utilizatorii si dezvoltatorii vor putea cumpara blocuri componente pentru telefoane. Cel mai puternic telefon va avea un cost de productie de 500 de dolari, la care se va adauga si costul suplimentar al fortei de munca si cel adaugat de parteneri.

acum 69 luni (14 Jan 2015)

Google a anuntat ca Project Ara va avea un magazin online de unde utilizatorii si dezvoltatorii vor putea cumpara blocuri componente pentru telefoane. Acestea ar putea fi camere de diferite calitati, ecrane, senzori sau baterii.

Google s-a inspirat de la Lego si vrea sa lanseze un telefon in care fiecare componenta sa fie asamblata in jurul unui cadru initial si sa aiba diferite dimensiuni si calitati. Practic, putem avea un telefon cu ecran de 5 sau 6 inci, 2 sau 3 GB de memorie RAM sau camere foto de diferite calitati.

Google Project Ara va avea un pret de baza de 50 de dolari.

Dezvoltatorii care vor construi componente pentru Google Project Ara vor depune proiectul la Google, iar compania le va aproba pentru a intra in magazin. Acesta este un risc al construirii de module hardware de catre orice proiectant. Project Ara Google - de ce e important? Costul de productie al acesteia va fi de 50 de dolari. Spre deosebire, un Samsung Galaxy S5 sau un iPhone trec de 220 de dolari. Paul Eremenko, seful Ara, considera ca pretul va fi stabilit de partenerii comerciali. Cel mai puternic telefon va avea un cost de productie de 500 de dolari, la care se va adauga si costul suplimentar al fortei de munca si cel adaugat de parteneri.

De ce e important Ara? Pentru ca, potrivit studiilor de pe piata romaneasca, ciclul de schimbare a telefoanelor este de 18 luni. De asemenea, nu se va invechi asa usor. Asa cum pentru aplicatii exista Play Store de la Google, compania din Mountain View va avea un magazin de module. Daca vrem sa ne imbunatatim telefonul pentru ca acesta sa nu ramana in urma cu tehnologia, putem sa ne cumparam un nou procesor, o camera sau noi senzori. Vor exista si module care vor putea fi conectate USB, cum ar fi senzorii de amprenta.

De ce e important Ara pentru dezvoltatori si producatorii de hardware? Daca ai un senzor sau un device care se con... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro