GOOGLE ANIVERSARE. Cum a aparut GOOGLE DOODLE

GOOGLE ANIVERSARE. Cum a aparut GOOGLE DOODLE

GOOGLE, ce inseamna numele Numele "Google" este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus in circulatie de catre americanul Milton Sirotta in anul 1938, prin care acesta desemna numarul urias format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100). La sfarsitul anului 2007 a fost cotat drept cea mai puternica marca globala, dupa criteriul valorii in milioane de dolari (86.057 milioane dolari SUA), dar si dupa modul de perceptie de catre utilizatori [6], urmatoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald's, Nokia si Marlboro.

acum 64 luni (27 Sep 2014)

De asemenea, internautii pot sa trimita, prin intermediul unui buton special, textul "a 16-a aniversare a Google" spre a fi postat pe retelele de socializare Google+, Facebook, Twitter, dar si prin e-mail.

Doodle-urile sunt reprezentari ocazionale ale logoului afisat pe prima pagina Google (www.google.ro), ce au acompaniat de-a lungul anilor toate cautarile online facute de utilizatorii Google din intreaga lume. GOOGLE este sarbatoritul pe 27 septembrie printr-un GOOGLE DOODLE

GOOGLE, proprietarul celui mai popular motor de cautare pe internet, a lansat in ultimii ani noi servicii pentru atragerea de noi utilizatori si venituri. Fondat in 1998, de absolventii Universitatii Stanford Larry Page si Sergey Brin, motorul de cautare Google este in prezent o companie activa pe toate marile piete globale. Google are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia. Primul doodle astfel creat a fost unul relativ simplu, dar ideea de a decora logoul companiei cu ocazia unor evenimente extraordinare a fost neasteptat de bine primita de utilizatorii Google, care au apreciat natura jucausa a acestor modificari.

De atunci Google a creat peste 1.000 de logouri pentru paginile de start Google din intreaga lume, sarbatorind personalitati ca Marie Curie, Mahatma Gandhi si personaje ca Batman.

GOOGLE, ce inseamna numele

Numele "Google" este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus in circulatie de catre americanul Milton Sirotta in anul 1938, prin care acesta desemna numarul urias format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

Google dispune si de motoare de cautare pentru imagini, carti, bloguri, grupuri de stiri si directoare web.

La sfarsitul anului 2007 a fost cotat drept cea mai puternica marca globala, dupa criteriul valorii in milioane de dolari (86.057 milioane dolari SUA), dar si dupa modul de perceptie de catre utilizatori [6], urmatoarele locuri fiind ocupa... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro