Google, acord secret cu Apple

Un acord de impartire a veniturilor dezvaluie modul in care Google, care in 2014 a realizat venituri de 66 de miliarde de dolari, poate sa asigure motorului sau de cautare pozitia de lider in competitia cu rivalii. Apple interesata de streaming TV Compania Apple ar fi interesata la randul ei de achizitionarea grupului media Time Warner, in ideea de a accelera lansarea propriului serviciu de streaming TV, conform cotidianului american New York Post, preluat de agentia EFE.

acum 82 luni (25 Jan 2016)

a primit un miliard de dolari de la rivalul Google in anul 2014 pentru ca motorul de cautare al acestuia din urma sa fie instalat in mod preferential pe telefoanele iPhone.

Potrivit transcrierilor unor proceduri juridice care au avut loc saptamana trecuta intr-un dosar de incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala demarat de Oracle Corp. impotriva Google, un martor a dezvaluit ca motorul de cautare are un acord cu Apple, care ofera producatorului telefoanelor iPhone un procent din veniturile din publicitate pe care Google le realizeaza gratie cautarilor pe Internet efectuate pe dispozitivele Apple, informeaza Bloomberg.

Zvonurile referitoare la sumele platite de Google catre Apple pentru ca motorul sau de cautare sa fie instalat preferential pe iPhone circula de mai multi ani, insa pana acum cele doua companii nu au dezvaluit aceste informatii.

Annette Hurst, avocatul Oracle care a dezvaluit detaliile acordului Google-Apple, a precizat ca martorul de la Google chestionat in timpul audierilor a declarat ca "la un anumit moment partea din venituri era de 34%". Cu toate acestea, atat Apple cat si Google au cerut judecatorului ca aceste declaratii sa fie secretizate, Google sustinand ca este vorba de informatii "deosebit de sensibile" deoarece ar putea afecta alte acorduri similare incheiate de Google cu alte companii. Un acord de impartire a veniturilor dezvaluie modul in care Google, care in 2014 a realizat venituri de 66 de miliarde de dolari, poate sa asigure motorului sau de cautare pozitia de lider in competitia cu rivalii.

Apple interesata de streaming TV

Compania Apple ar fi interesata la randul ei de achizitionarea grupului media Time Warner, in ideea de a accelera lansarea propriului serviciu de streaming TV, conform cotidianului american New York Post, preluat de agentia EFE.

Cotidianul, care citeaza o sursa din sector, dar nu ofera prea multe detalii, da asigurari ca Apple urmareste indeaproape ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro