Google a sters sute de aplicatii infectate cu malware de pe Play Store. Cate dispozitive au fost afectate de virus

Google a sters sute de aplicatii infectate cu malware de pe Play Store. Cate dispozitive au fost afectate de virus

Ei au fost primii care au sesizat volume semnificative de trafic de date ce proveneau de la terminale cu Android. Primele estimari arata ca cele 300 de aplicatii din Play Store au infectat aproximativ 70.000 de gadgeturi din 100 de tari.

acum 39 luni (30 Aug 2017)

In ultimele luni, mai multe site-uri si servicii online au ajuns offline din cauza unor atacuri de tip DDoS (Distributed Denial of Service).

Nu mai putin de 300 de aplicatii au fost eliminate din Google Play intr-un timp foarte scurt. Prima oara, acesta a fost identificat de expertii in securitate cibernetica de la furnizorul de servicii cloud Akamai. Ei au fost primii care au sesizat volume semnificative de trafic de date ce proveneau de la terminale cu Android.

Urmatorul pas propus de Google este eliminarea aplicatiilor de pe terminalele infectate fara nici un fel de interventie suplimentara din partea utilizatorilor. Primele estimari arata ca cele 300 de aplicatii din Play Store au infectat aproximativ 70.000 de gadgeturi din 100 de tari.

Victimele atacurilor de tip DDoS au fost obligate in anumite circumstante sa plateasca o recompensa pentru a-si recastiga accesul la server. Primele detalii despre WireX au aparut online pe 17 august, dar colaborarea dintre un numar important de companii a facilitat punerea sa pe butuci in aproximativ 10 zile. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro