Goana dupa monstrii din Pokemon Go: ce probleme a creat cel mai popular joc

Goana dupa monstrii din Pokemon Go: ce probleme a creat cel mai popular joc

CERT-RO aminteste si de accidentele de masina sau jafurile comise asupra jucatorilor, dar si de incidentele de violare a proprietatii private. Este si cazul neozeelandezului Tom Currie, de 24 de ani, care a renuntat la slujba pe care o avea vrand sa-si petreaca urmatoarele doua luni la vanatoare de pokemoni prin toata tara. Iar inainte de acest moment, patru adolescenti britanici din Hawthorn, comitatul Wiltshire, s-au ratacit in reteaua de tuneluri parasite de sub localitate, in timp ce jucau Pokemon Go. In Florida, doi tineri au devenit tinta focurilor de arma trase in directia masinii in care se aflau de un localnic alertat de comportamentul lor suspect.

acum 79 luni (20 Jul 2016)

Politia din Romania vrea sa vegheze "Pokemania", asta dupa ce, zilele trecute, in Statele Unite ale Americii au fost probleme in trafic provocate de impatimitii jocului Pokemon Go. Politia Romana le-a transmis fanilor de la noi ca monstrii virtuali pot fi gasiti si fara a incalca regulile de circulatie. "Puteti gasi Pokemonii, respectand in acelasi timp regulile de circulatie si protejandu-va pe dumneavoastra si pe cei din jur!"

Peste 7.600 de oameni au apreciat mesajul, iar peste 450 de oameni au comentat acest mesaj. Multe comentarii au fost laudative, dar au existat si critici la adresa institutiei, pentru ca da atentie unui joc de pe telefonul mobil. "Pokemoni ne trebuie noua acum", a comentat altul, iar un al treilea a spus ca masina nu-i buna deloc pentru joc, se deplaseaza prea repede, astfel ca a revenit la bicicleta. Centrul specializat in probleme de securitate cibernetica le-a transmis abonatilor paginii sale de Facebook ca pe langa divertismentul pe care il ofera, jocul creeaza si numeroase probleme. Odata cu jocul au aparut si numeroase aplicatii de ajutorare a utilizatorului. Cele mai multe de asa natura iti promit ca gasesc mai usor pokemonii.

De asemenea, un fapt stiut, aplicatia consuma foarte multa baterie, avand nevoie de o conexiune permanenta la internet si la GPS. CERT-RO aminteste si de accidentele de masina sau jafurile comise asupra jucatorilor, dar si de incidentele de violare a proprietatii private. Au existat cazuri in care unele persoane au deschis focul asupra jucatorilor de Pokemon Go, deoarece incercau sa captureze diferite personaje pe proprietati private. Mai mult, Departamentul de Stat din SUA a cerut tinerilor nu sa nu mai intre in unitati militare pentru ca niciun pokemon nu se ascunde acolo. Este si cazul neozeelandezului Tom Currie, de 24 de ani, care a renuntat la slujba pe care o avea vrand sa-si petreaca urmatoarele doua luni la vanatoare de pokemoni prin toata tara. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro