Glumele rautacioase pe care le fac natiile europene pe seama vecinilor: cum ii "inteapa" romanii pe unguri

Glumele rautacioase pe care le fac natiile europene pe seama vecinilor: cum ii

Glumele rautacioase referitoare la vecinii de granita sunt, potrivit lui Romain Seignovert, un fel de traditie europeana. Italienii despre ei insisiTrei motive pentru care Iisus este cu siguranta italian: doar un fiu italian ar locui cu mama lui pana la 30 de ani, doar un fiu italian ar crede ca mama lui este inca virgina si doar o mama italianca ar crede ca fiul ei este Dumnezeu. "Imprumuta sase oua, 200 de grame de faina, o jumatate de litru de lapte..."

acum 50 luni (10 May 2016)

Glumele rautacioase referitoare la vecinii de granita sunt, potrivit lui Romain Seignovert, un fel de traditie europeana. Francezul, autorul cartii "De Qui Se Moque-t-On" (n.r. Pe seama cui ne amuzam?), care include 345 de glume, a fost ajutat in culegerea acestora de cititorii blogului sau, "Europeisnotdead".

In varsta de 29 de ani, Seignovert a crescut in Franta, a studiat in Belgia si Germania, iar acum locuieste in Bruxelles, potrivit "The Guardian". "Tachinarea este un semn de afectiune. Unele glume sunt destul de imature si deloc subtile, dar rar sunt cu adevarat rautacioase", a declarat autorul. Romanii despre unguriAm facut toate testele, iar doctorii imi spun ca nu exista nicio indoiala: sunt xenofob. Asta este o alta boala pe care mi-au dat-o nenorocitii de unguri. Italienii despre ei insisiTrei motive pentru care Iisus este cu siguranta italian: doar un fiu italian ar locui cu mama lui pana la 30 de ani, doar un fiu italian ar crede ca mama lui este inca virgina si doar o mama italianca ar crede ca fiul ei este Dumnezeu. Britanicii despre zgarcenia scotienilorUn englez, un irlandez si un scotian pun la cale o petrecere. "Eu o sa aduc sase halbe de bere nefiltrata", spune englezul. "Eu o sa aduc sase halbe de bere blonda", spune irlandezul. Belgienii despre la fel de zgarcitii olandeziOlandezul catre sotia lui: "Imbraca-te cu paltonul, draga mea". "De ce, dragule, plecam undeva?". "Imprumuta sase oua, 200 de grame de faina, o jumatate de litru de lapte..." Portughezii despre aroganta spaniolilor"Tata", isi striga un baietel spaniol parintele, "cand voi creste vreau sa fiu exact ca tine". Dar de ce?". "Ca sa am un fiu exact ca mine", raspunde copilul. Polonezii despre germaniJucatorii de fotbal din Germania sunt ca mancarea lor: daca nu sunt importanti din Polonia, nu sunt buni de nimic. Estonienii despre timiditatea finlandezilorCum iti dai seama ca ai dat de un finlandez extrovertit?

Belgienii despre aroganta francezilorDe ce au ales francezii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro