Globurile de Aur: In cel mai bun film strain al lui 2016 joaca romanul Levente Molnar

"Saul Fia/ Son of Saul", propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film intr-o limbă străină alta decat engleza la premiile Oscar 2016, reprezintă debutul in lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes și a fost distins cu marele premiu al juriului la gala de anul trecut a Festivalului de la Cannes. Globurile de Aur: Care sunt cele mai bune filme ale lui 2016 Filmul "Son of Saul" este o coproducţie Ungaria-Franţa şi a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind in topul preferinţelor acesteia.

acum 93 luni (11 Jan 2016)

Filmul maghiar "Son of Saul", cu actorul roman Levente Molnár in distribuţie, a fost desemnat cea mai bună peliculă străină, la ediţia din 2016 a Globurilor de Aur, relatează Mediafax.

"Saul Fia/ Son of Saul", propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film intr-o limbă străină alta decat engleza la premiile Oscar 2016, reprezintă debutul in lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes și a fost distins cu marele premiu al juriului la gala de anul trecut a Festivalului de la Cannes.

In luna decembrie, "Son of Saul" a fost inclus pe lista scurtă a celor nouă pelicule eligibile pentru nominalizarea la premiul Oscar pe 2016 la categoria "cel mai bun film străin". Globurile de Aur: Care sunt cele mai bune filme ale lui 2016

Filmul "Son of Saul" este o coproducţie Ungaria-Franţa şi a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind in topul preferinţelor acesteia. Subiectul filmului este centrat pe două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti in camerele de gazare de la Auschwitz.

Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie in acest film: il interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el in lagărul de concentrare. Nu pot să concep cum am fost noi, oamenii, capabili de asemenea fapte", spunea Levente Molnár, după includerea filmului in competiţia oficială a Festivalului de la Cannes. "Este o echipă foarte sinceră, foarte tanără şi nu ne vine să credem ce se intamplă", spunea Levente Molnár, vorbind despre succesul de care se bucură filmul.

Levente Molnár mai spunea la momentul respectiv că "Son of Saul" este prima sa colaborare cu regizorul László Nemes, precizand că filmul are un subiect "care nu poate fi numit uşor" şi "care nu este indestulător dezbătut".

Levente Mo... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro