Glandele suprarenale influenteaza nivelul glicemiei. Dieta care ajuta la rezolvarea dezechilibrului

Glandele suprarenale influenteaza nivelul glicemiei. Dieta care ajuta la rezolvarea dezechilibrului

Cand glandele suprarenale se afla sub o presiune constanta devin epuizate si suprasolicitate, ducand la ceea ce se cheama epuizarea suprarenala, potrivit dr. Functionarea incorecta duce la depresie, schimbari ale strarii de dispozitie si anxietate, precum si oboseala, foame, pofta de dulce, dureri de cap, sindrom premenstrual, tensiune scazuta, piele uscata si subtire, memorie si putere de concentrare slabite.

acum 81 luni (25 Aug 2017)

Cand glandele suprarenale se afla sub o presiune constanta devin epuizate si suprasolicitate, ducand la ceea ce se cheama epuizarea suprarenala, potrivit dr. Epuizarea afecteaza si alte sisteme ale organismului.

Potrivit aceleiasi surse, daca sunt epuizate, glandele suprarenale nu ami sunt capabile sa mentina echilibrul zaharului in sange, si nici sa regleze nivelul de apa si sare sin corp sau sa declanseze un metabolism adecvat al carbohidratilor.

Functionarea incorecta duce la depresie, schimbari ale strarii de dispozitie si anxietate, precum si oboseala, foame, pofta de dulce, dureri de cap, sindrom premenstrual, tensiune scazuta, piele uscata si subtire, memorie si putere de concentrare slabite.

Cauze ale suprasolicitarii glandelor

In conditii normale, glandele suprarenale secreta cortizolul la primele ore ale diminetii pentru a oferi corpului energia necesara trezirii. Aceasta situatie creeaza o sarcina in plus pentru suprarenale din care rezulta oboseala, cresetere in greutate - mai ales in jurul talieie - diabet zaharat si schimbari ale starii de dispozitie.

Primul si cel mai important pas in eliberarea suprarenalelor de stres este rezolvarea oricarui dezechilibru al glicemieie. Astfel ca trebui sa va asigurati ca mancati regulat, putin si des - o data la 3 ore.

Totodata, trebuie evitati carbohidratii dupa ora 18.00 si consumate la fiecare masa alimente cu proteine care incetinesc viteza cu care sunt ptocesati carbohidratii, mentinand glicemia in echilibru. Asezati-va cu fata in jos, apropiati si intindeti picioarele cu degetele apasand pe podea.

Inspirati si impingeti usor in maini, ridicand capul si pieptul de pe podea si indretand capul spre spate. Tineti-va putin respiratia si expirati usor in timp ce reveniti la pozitia initiala. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro