Gina Pistol a mers 1.000 de kilometri pe jos pe El Camino: "Pentru mine a fost un drum al regasirii"

Legatura cu lucrurile simple Frumoasa Gina Pistol a renuntat la tocuri si confort pentru o expeditie la care visa de ani de zile: un pelerinaj pe El Camino, sau drumul Sfantului Iacob, strabatut pe jos si care i-a pus la incercare rezistenta fizica si psihica pret de aproape 1.000 de kilometri. FOTO Antena 1 Mii de pelerini din intreaga lume parcurg anual acest traseu, iar motivatiile lor sunt diferite: dorinta de a sta aproape de natura, de a descoperi o alta cultura, pasiunea pentru gastronomia locului, provocare fizica sau pur si simplu motive care tin de propria credinta.

acum 75 luni (27 Jun 2016)

Legatura cu lucrurile simple

Frumoasa Gina Pistol a renuntat la tocuri si confort pentru o expeditie la care visa de ani de zile: un pelerinaj pe El Camino, sau drumul Sfantului Iacob, strabatut pe jos si care i-a pus la incercare rezistenta fizica si psihica pret de aproape 1.000 de kilometri. Asa se face ca timp de 35 de zile, prezentatoarea emisiunii "Chefi la cutite" de la Antena 1 a avut parte de aventura in mijlocul naturii. Imi doream sa plec pe El Camino de cativa ani, insa abia anul acesta am prins libera o perioada atat de lunga. Un drum care-mi aminteste de unde vin, de legatura mea cu pamantul, de lucrurile simple, dar atat de frumoase", spune Gina despre experienta traita.

FOTO Antena 1

Lectiile invatate de Gina Pistol

Desi nu a fost purtata acolo de ratiuni religioase, asa cum se intampla cu unii pelerini, Gina povesteste ca aceasta experienta este una benefica sufletului si mintii si ca acum, dupa ce s-a incheiat, o percepe ca pe o regasire a propriei identitati. Nu a avut parte de confortul de acasa, a dormit in hosteluri in care impartea camera cu zeci de alti turisti, s-a luptat cu vremea rea si ranile la picioare, a renuntat treptat la lucruri inutile pe care le cara dupa ea, dar nu a renuntat nicio clipa.

FOTO Antena 1

Prezentatoarea de la Antena 1 spune bucuroasa ca a incheiat traseul cap-coada, desi sunt unii turisti care il fac pe bucati, de-a lungul mai multor luni sau chiar ani. "Cel mai greu mi-a fost cand a trebuit sa merg doua zile printr-o ploaie rece de munte. Faceam in medie 25 de km zilnic (aveam zile cand mergeam 22 - 24 de km si zile de 34 - 38 de km).

FOTO Antena 1

Mii de pelerini din intreaga lume parcurg anual acest traseu, iar motivatiile lor sunt diferite: dorinta de a sta aproape de natura, de a descoperi o alta cultura, pasiunea pentru gastronomia locului, provocare fizic... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro