Gina Haspel a devenit prima femeie de la conducerea CIA

Gina Haspel a devenit prima femeie de la conducerea CIA

Haspel, in varsta de 61 de ani, dintre care 33 petrecuti in Agentia Centrala americana de Informatii, a fost desemnata de Donald Trump. Audiata saptamana trecuta de Comisia Informatiilor din Senat, insarcinata sa-i valideze candidatura, ea a promis ca, sub conducerea sa, CIA nu va relua acest program controversat de interogare.

acum 40 luni (18 May 2018)

Haspel, in varsta de 61 de ani, dintre care 33 petrecuti in Agentia Centrala americana de Informatii, a fost desemnata de Donald Trump. In cursul votului, ea a fost sustinuta de sase alesi din cadrul opozitiei democrate, obtinand 54 din cele 99 de voturi in Camera superioara a Congresului.

Anterior adjuncta a directorului agentiei cu sediul la Langley (Virginia), ea devine astfel prima femeie care conduce CIA, succedandu-i lui Mike Pompeo, numit secretar de Stat.

Ei au fost supusi simularii inecului ("waterboarding"), o tehnica ilegala potrivit codului militar, dar care se afla intre cele autorizate de presedintele George W.

Audiata saptamana trecuta de Comisia Informatiilor din Senat, insarcinata sa-i valideze candidatura, ea a promis ca, sub conducerea sa, CIA nu va relua acest program controversat de interogare.

Haspel a apreciat insa ca programul a furnizat "informatii de valoare" in vederea impiedicarii altor atentate.

Ea a recunoscut, de asemenea, ca "tortura nu functioneaza".

Mai multi alesi, democrati dar si republicani, si-au exprimat ingrijorarea fata de aceasta nominalizare asteptata, care trimitea, in opinia lor, un mesaj prost despre pozitia Statelor Unite cu privire la tortura.

Mark Warner, vicepresedintele democrat al Comisiei, s-a declarat insa convins ca ea va fi capabila sa "se opuna presedintelui, daca primeste ordinul de a face ceva ilegal sau imoral - precum o intoarcere la tortura". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro