Gigi Caciuleanu, dansand de o jumatate de veac plus un minut

Iar protagonistii, compozitorul muzicii si cuplul de dansatori, vor trebui sa "faca fata", sa se adapteze in "stare de urgenta", fanteziei sale de moment trebuind sa memoreze partitura coregrafica si bineinteles cea muzicala, ambele inventate in ultima clipa, s-o integreze si s-o interpreteze, cat se poate de bine.

acum 104 luni (5 Aug 2015)

Acum exact 50 de ani, Gigi Caciuleanu a debutat ca dansator pe scena Teatrului Mic in coregrafia lui Miriam Raducanu. Marele coregraf sarbatoreste acest lucru revenind la Teatrul Mic, ca interpret cu noua sa creatie coregrafica "Un minut de dans sau Uf!!!", pe care si-a dorit-o in traditia "Nocturnelor 9½" realizate de "Maiastra" Miriam Raducanu, careia ii dedica acest spectacol. Nu lipseste decat un minut de dans, inainte de partea finala", marturiseste Gigi Caciuleanu. Iar protagonistii, compozitorul muzicii si cuplul de dansatori, vor trebui sa "faca fata", sa se adapteze in "stare de urgenta", fanteziei sale de moment trebuind sa memoreze partitura coregrafica si bineinteles cea muzicala, ambele inventate in ultima clipa, s-o integreze si s-o interpreteze, cat se poate de bine.

La fiecare reprezentatie, coregraful si compozitorul vor fi nevoiti "sa-si puna picioarele in apa rece" pentru a produce de fiecare data, in prezenta publicului, complet altceva.

Muzica ii apartine "omului-orchestra" Paul Ilea caruia coregraful i-a cerut sa plece de la temele cele mai cunoscute si populare ale "colegului" sau intru muzica si traznai Wolfgang Amadeus Mozart, dar sa le dezvolte apoi in felul sau cu cat mai multa "dragastoasa ireverenta".

Intreg spectacolul este conceput de fapt in jurul complicatului si deseori "nebunului" proces creator, necesar pentru a obtine chiar si un singur minut de dans.

Datorita acestei improvizatii de fiecare seara, pentru a crea un minut de dans, spectacolele vor deveni cat se poate de diferite unul de celalalt. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro